Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nvidia vil streame spil med virtuelle grafikkort

Det nye Geforce Grid er en konkurrent til den meget omtalte streaming-tjeneste Onlive, hvor dine spil afvikles i skyen.

På GPU Technology Conference i San Jose i Californien har Nvidia præsenteret sin vision for fremtidens virtualiserede grafik, der går under navnet VGX. Det minder om den streaming-tjeneste, som allerede tilbydes hos Onlive; alt det tunge 3D-regnearbejde sker i skyen, og det færdige billede streames så til en klient-enhed, som kan være en pc, en tablet eller et fjernsyn.  

Det betyder selvfølgelig, at man ikke længere behøver et hurtigt grafikkort, og det kunne ligne et problem for Nvidia. Men i stedet for at kæmpe imod denne trend, har Nvidia valgt at udvikle sit eget Geforce Grid og forsøge at erobre dette marked.

Nvidia har virtualiseret sine grafikkort, og VGX er nu integreret med hypervisore fra Citrix og VMware. Her er der adgang til alle grafikkortets normale funktioner. Det færdige resultat er en spil-pc, der kører som en virtuel maskine i et datacenter.

Det kræver så specielle og meget kompakte VGX-grafikkort, der indeholder fire GPU'er med hver 4 GB hukommelse.

Alt efter hardware-kravene i de enkelte spil kan man køre op til flere hundrede virtuelle spil-computere på hvert af disse VGX-kort.

For at holde latenstiden nede bruger kortene ikke en normal framebuffer, men sender billedet direkte videre til deres egen H.264 encoder.

Ifølge Nvidia er latenstiderne i Geforce Grid betydelig lavere end i det, som firmaet kalder "den første cloud-generation" - en slet skjult henvisning til Onlive. Den samlede latenstid ligger på omkring 150 millisekunder og det skulle være nok til de fleste spil.

Nvidia fremhæver selv at spil-streaming giver mange fordele - man kan afvikle spillet på alle enheder uanset hardware og slipper for download, installation og opdatering af spillet. Det bliver også lettere at invitere sine venner til at spille med.

Fremtidens spil-computer er altså en virtuel maskine på et indstikkort i en server, der står i et datacenter et eller andet sted i verden - i hvert fald hvis man skal følge Nvidias vision.

Men det betyder ikke, at firmaet helt har opgivet at sælge grafikkort til slutbrugere. På GTX kunne Nvidia også præsentere sin nye Kepler-GPU GK110, som er verdens største chip med syv milliarder transistorer. Den er dog beregnet til supercomputere og meget hurtige arbejdsstationer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.