Artikel top billede

Nvidia vil streame spil med virtuelle grafikkort

Det nye Geforce Grid er en konkurrent til den meget omtalte streaming-tjeneste Onlive, hvor dine spil afvikles i skyen.

På GPU Technology Conference i San Jose i Californien har Nvidia præsenteret sin vision for fremtidens virtualiserede grafik, der går under navnet VGX. Det minder om den streaming-tjeneste, som allerede tilbydes hos Onlive; alt det tunge 3D-regnearbejde sker i skyen, og det færdige billede streames så til en klient-enhed, som kan være en pc, en tablet eller et fjernsyn.  

Det betyder selvfølgelig, at man ikke længere behøver et hurtigt grafikkort, og det kunne ligne et problem for Nvidia. Men i stedet for at kæmpe imod denne trend, har Nvidia valgt at udvikle sit eget Geforce Grid og forsøge at erobre dette marked.

Nvidia har virtualiseret sine grafikkort, og VGX er nu integreret med hypervisore fra Citrix og VMware. Her er der adgang til alle grafikkortets normale funktioner. Det færdige resultat er en spil-pc, der kører som en virtuel maskine i et datacenter.

Det kræver så specielle og meget kompakte VGX-grafikkort, der indeholder fire GPU'er med hver 4 GB hukommelse.

Alt efter hardware-kravene i de enkelte spil kan man køre op til flere hundrede virtuelle spil-computere på hvert af disse VGX-kort.

For at holde latenstiden nede bruger kortene ikke en normal framebuffer, men sender billedet direkte videre til deres egen H.264 encoder.

Ifølge Nvidia er latenstiderne i Geforce Grid betydelig lavere end i det, som firmaet kalder "den første cloud-generation" - en slet skjult henvisning til Onlive. Den samlede latenstid ligger på omkring 150 millisekunder og det skulle være nok til de fleste spil.

Nvidia fremhæver selv at spil-streaming giver mange fordele - man kan afvikle spillet på alle enheder uanset hardware og slipper for download, installation og opdatering af spillet. Det bliver også lettere at invitere sine venner til at spille med.

Fremtidens spil-computer er altså en virtuel maskine på et indstikkort i en server, der står i et datacenter et eller andet sted i verden - i hvert fald hvis man skal følge Nvidias vision.

Men det betyder ikke, at firmaet helt har opgivet at sælge grafikkort til slutbrugere. På GTX kunne Nvidia også præsentere sin nye Kepler-GPU GK110, som er verdens største chip med syv milliarder transistorer. Den er dog beregnet til supercomputere og meget hurtige arbejdsstationer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere