Artikel top billede

Derfor skal du ikke købe Facebook-annoncer

Nej, du er ikke den eneste, der aldrig klikker på Facebooks annoncer.

Facebook bliver i dag børsnoteret i USA, hvor virksomheden forventes at få en børsværdi på mere end 600 milliarder (!) danske kroner.

Investorerne sætter blandt andet deres lid til, at Facebook med sine omkring 900 millioner brugere på verdensplan vil være i stand til at øge sine annonceindtægter mærkbart og gøre Google rangen stridig som internettets annonce-konge. 

Men ifølge en ny undersøgelse bør du måske både som potentiel annoncør og investor slå koldt vand i blodet.

Fordi noget tyder på, at Facebooks annoncemodel ikke er så effektiv, som de kunne ønske sig.

Kun få klikker på annoncer

En undersøgelse der er lavet i samarbejde med nyhedsbureauet AP og den amerikanske tv-station CNBC viser, at selv om 40 procent af den voksne amerikanske befolkning mindst en gang om ugen er aktiv på Facebook, så er det kun ganske få, der klikker på Facebook-annoncer. 

83 procent af de adspurgte i undersøgelsen oplyser, at de aldrig eller kun sjældent klikker på Facebook-annoncer.

Og det skyldes ifølge nyhedsbureauet AP, at kunderne har en meget lav tillid til Facebook.

Hele 59 procent af de adspurgte siger, at de har ringe eller slet ingen tillid til Facebook, mens blot 13 procent oplyser, at de har høj tillid til Facebook.

Tvivlen om Facebook-annoncers effekt har blandt andet fået den gigantiske amerikanske bilkoncern General Motors, der er den tredjestørste annoncør i amerikanske medier, til helt at droppe sine annoncer på Facebook.

Bil-gigant dropper Faceboook

Ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal har General Motors netop trukket stikket på en annoncekampagne til en værdi på 57 millioner kroner - 10 millioner dollar - fordi virksomheden ikke føler, at annoncerne er effektive nok.

En analytiker fra it-analysehuset Forrester skriver på sin blog, at General Motors ikke er den eneste virksomhed, der er skeptisk over for annoncer på Facebook.

Der er tale om en tendens, hvor virksomheder ikke føler, at de får nok udbytte af deres Facebook-annoncer, og derfor overvejer at bruge deres annonce-budget på andre medier, skriver analytikeren.

Sådan opretter du en annonce

På trods af dette kan Facebook-annonce give dig en unik mulighed for at målrette dine annoncer mod meget specifikke segmenter.

Har du en webshop, der eksempelvis sælger billigt mærkevaretøj til kvinder, kan du på Facebook målrette dine annoncer, så de rammer unge piger, der netop er fan af det tøjmærke, som du har på tilbud.

Overvejer du at oprette en Facebook-annonce, kan du læse PC World Business Centers guide til, hvordan du gør.

Har din virksomhed gode eller dårlige erfaringer med Facebook-annoncer, vil PC World Business Center gerne høre fra dig.

Skriv til j.wittorff@idg.dk.

Læs også:

Så sej kan en Facebook Timeline blive  

Her er hvad du kan lære af Facebook-stifterens kanon-succes




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere