Artikel top billede

Derfor skal du ikke købe Facebook-annoncer

Nej, du er ikke den eneste, der aldrig klikker på Facebooks annoncer.

Facebook bliver i dag børsnoteret i USA, hvor virksomheden forventes at få en børsværdi på mere end 600 milliarder (!) danske kroner.

Investorerne sætter blandt andet deres lid til, at Facebook med sine omkring 900 millioner brugere på verdensplan vil være i stand til at øge sine annonceindtægter mærkbart og gøre Google rangen stridig som internettets annonce-konge. 

Men ifølge en ny undersøgelse bør du måske både som potentiel annoncør og investor slå koldt vand i blodet.

Fordi noget tyder på, at Facebooks annoncemodel ikke er så effektiv, som de kunne ønske sig.

Kun få klikker på annoncer

En undersøgelse der er lavet i samarbejde med nyhedsbureauet AP og den amerikanske tv-station CNBC viser, at selv om 40 procent af den voksne amerikanske befolkning mindst en gang om ugen er aktiv på Facebook, så er det kun ganske få, der klikker på Facebook-annoncer. 

83 procent af de adspurgte i undersøgelsen oplyser, at de aldrig eller kun sjældent klikker på Facebook-annoncer.

Og det skyldes ifølge nyhedsbureauet AP, at kunderne har en meget lav tillid til Facebook.

Hele 59 procent af de adspurgte siger, at de har ringe eller slet ingen tillid til Facebook, mens blot 13 procent oplyser, at de har høj tillid til Facebook.

Tvivlen om Facebook-annoncers effekt har blandt andet fået den gigantiske amerikanske bilkoncern General Motors, der er den tredjestørste annoncør i amerikanske medier, til helt at droppe sine annoncer på Facebook.

Bil-gigant dropper Faceboook

Ifølge den amerikanske finansavis Wall Street Journal har General Motors netop trukket stikket på en annoncekampagne til en værdi på 57 millioner kroner - 10 millioner dollar - fordi virksomheden ikke føler, at annoncerne er effektive nok.

En analytiker fra it-analysehuset Forrester skriver på sin blog, at General Motors ikke er den eneste virksomhed, der er skeptisk over for annoncer på Facebook.

Der er tale om en tendens, hvor virksomheder ikke føler, at de får nok udbytte af deres Facebook-annoncer, og derfor overvejer at bruge deres annonce-budget på andre medier, skriver analytikeren.

Sådan opretter du en annonce

På trods af dette kan Facebook-annonce give dig en unik mulighed for at målrette dine annoncer mod meget specifikke segmenter.

Har du en webshop, der eksempelvis sælger billigt mærkevaretøj til kvinder, kan du på Facebook målrette dine annoncer, så de rammer unge piger, der netop er fan af det tøjmærke, som du har på tilbud.

Overvejer du at oprette en Facebook-annonce, kan du læse PC World Business Centers guide til, hvordan du gør.

Har din virksomhed gode eller dårlige erfaringer med Facebook-annoncer, vil PC World Business Center gerne høre fra dig.

Skriv til j.wittorff@idg.dk.

Læs også:

Så sej kan en Facebook Timeline blive  

Her er hvad du kan lære af Facebook-stifterens kanon-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Fremadstormende belgisk Dynamics-selskab på indtog i Danmark: Overtager Bredana Solutions i andet stor-opkøb på blot tre måneder
Blot tre måneder efter købet af danske Optimate over det belgiske Dynamics-selskab 9altitudes nu også Bredana Solutions.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.