Artikel top billede

Derfor skal du ikke lære at kode

Du må ikke lære at programmere, lyder opfordringen fra kendt udvikler og blogger.

Alle kan lære at programmere. Sådan lyder det glade budskab, som bliver spredt på nettet. Her har man ligefrem udråbt 2012 som "Codeyear" og selv borgmesteren i New York, Michael Bloomberg, har lovet, at han vil lære at programmere. Man kan lære at programmere online hos Codeacademy og Udacity, og teste sine evner med spil som Code Hero og tjenesten CodeRace, som ComON omtalte i januar.

Men det er helt forkert at tro, at alle kan eller skal lære at programmere. Det mener den kendte blogger Jeff Atwood, som selv er softwareudvikler, forfatter og stifter af Stack Exchange. Det seneste indlæg i hans blog Coding Horror har den provokerende overskrift: "Please don't learn to code".

"Hvis borgmesteren i New York City faktisk har brug for at lære Javascript for at passe sit job, så er der noget helt galt med det politiske arbejde i New York," skriver bloggeren.

Han udfordrer den gængse opfattelse af, at alle bør have i det mindste en lille smule indsigt i programmering for at forstå, hvordan computeren fungerer. Hans pointe er, at programmering ikke kan sammenlignes med andre grundlæggende færdigheder som at læse, skrive og regne. Programmering er bare et nødvendigt onde.

"Du skal lære at skrive så lidt kode som muligt. Helst ingenting," skriver han.

Kode er ikke målet - det er et middel til at løse en opgave.

"Softwareudviklere tror, at deres job er at skrive kode. Det er det ikke. Deres job er at løse problemer. Du skal ikke skabe kode, du skal skabe løsninger," mener Atwood.

I første omgang handler det om at forstå problemet, og finde den bedste vej til at løse det. Kode er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Han henviser også til, at der er en kolossal afstand mellem de tusinder af entusiaster, der lærer sig selv Perl i et online-kursus på 24 timer, og så de professionelle udviklere, som faktisk har programmering som en levevej. Man skal ikke snyde sig selv til at tro, at man kan blive programmør efter et hurtigt selvstudium på nettet.

"Jeg vil ydmygt foreslå, at vi bør bruge vores tid på at lære og forstå hvordan ting omkring os fungerer på et basalt niveau - og lære at kommunikere effektivt med andre mennesker. Det er evner, som handler om meget andet end bare at kode, og som vil hjælpe dig i alle aspekter af dit liv," lyder hans konklusion.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere