Derfor skal du ikke lære at kode

Du må ikke lære at programmere, lyder opfordringen fra kendt udvikler og blogger.

Alle kan lære at programmere. Sådan lyder det glade budskab, som bliver spredt på nettet. Her har man ligefrem udråbt 2012 som "Codeyear" og selv borgmesteren i New York, Michael Bloomberg, har lovet, at han vil lære at programmere. Man kan lære at programmere online hos Codeacademy og Udacity, og teste sine evner med spil som Code Hero og tjenesten CodeRace, som ComON omtalte i januar.

Men det er helt forkert at tro, at alle kan eller skal lære at programmere. Det mener den kendte blogger Jeff Atwood, som selv er softwareudvikler, forfatter og stifter af Stack Exchange. Det seneste indlæg i hans blog Coding Horror har den provokerende overskrift: "Please don't learn to code".

"Hvis borgmesteren i New York City faktisk har brug for at lære Javascript for at passe sit job, så er der noget helt galt med det politiske arbejde i New York," skriver bloggeren.

Han udfordrer den gængse opfattelse af, at alle bør have i det mindste en lille smule indsigt i programmering for at forstå, hvordan computeren fungerer. Hans pointe er, at programmering ikke kan sammenlignes med andre grundlæggende færdigheder som at læse, skrive og regne. Programmering er bare et nødvendigt onde.

"Du skal lære at skrive så lidt kode som muligt. Helst ingenting," skriver han.

Kode er ikke målet - det er et middel til at løse en opgave.

"Softwareudviklere tror, at deres job er at skrive kode. Det er det ikke. Deres job er at løse problemer. Du skal ikke skabe kode, du skal skabe løsninger," mener Atwood.

I første omgang handler det om at forstå problemet, og finde den bedste vej til at løse det. Kode er ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Han henviser også til, at der er en kolossal afstand mellem de tusinder af entusiaster, der lærer sig selv Perl i et online-kursus på 24 timer, og så de professionelle udviklere, som faktisk har programmering som en levevej. Man skal ikke snyde sig selv til at tro, at man kan blive programmør efter et hurtigt selvstudium på nettet.

"Jeg vil ydmygt foreslå, at vi bør bruge vores tid på at lære og forstå hvordan ting omkring os fungerer på et basalt niveau - og lære at kommunikere effektivt med andre mennesker. Det er evner, som handler om meget andet end bare at kode, og som vil hjælpe dig i alle aspekter af dit liv," lyder hans konklusion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere






Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan: Beskyt virksomheden effektivt mod mailbårne angreb
Mailserveren er rykket i skyen, typisk i form af Office 365, men det er truslerne også. For trods højt sikkerhedsniveau hos Microsoft er virksomhederne mindst lige så udsat for mailbårne cyberangreb som førhen. Enten i form af social engineering – hvor angriberne prøver at lokke adgangsgivende informationer ud af medarbejderne, i form af phishing eller gennem deciderede malwareangreb. Dertil kommer forsøg på svindel i form af eksempelvis CEO-fraud, falske fakturaer og meget andet. Denne hvidbog giver et opdateret overblik over angrebsformerne og konkrete bud på, hvordan du bedst forebygger, at din virksomhed rammes.