Artikel top billede

Pinterest er allerede ni milliarder kroner værd

Japansk internet-gigant investerer nu stort i det nye sociale netværk.

Der er kun gået lidt mere end tre måneder, siden ComON første gang omtalte det nye sociale netværk Pinterest, og tjenesten er stadig i test-fasen, hvor man har brug for en invitation for at blive medlem. Men det er gået rigtig stærkt for Pinterest.

Nu har selskabet afsluttet en ny investeringsrunde, hvor den japanske e-handelsgigant Rakuten sammen med andre investorer har skudt 100 mio. dollar eller næsten 600 mio. kr. i selskabet. Dermed bliver den samlede værdiansættelse for Pinterest på ni milliarder kroner.

Rakuten-chef Hiroshi Mikitani fortæller om baggrunden for investeringen i et interview med Financial Times. Han mener at sociale netværk som Pinterest kan drive yderligere trafik til netbutikker og måske endda blive en større faktor for e-handel end søgemaskiner.

Blandt de eksisterende investorer er Andreessen Horowitz (med Netscape-stifteren Mark Andreessen som medejer), Bessemer Venture Partners og FirstMark Capital. De er også med i den nye investeringsrunde.

Ifølge AllThings D bidrager Rakuten med lidt mere end halvdelen af de 100 mio. dollar, og resten kommer fra de gamle investorer.

Billeder af møbler

Trafikken hos Pinterest er allerede så stor, at selskabet nu ligger som det tredjestørste sociale netværk. Kun Facebook og Twitter er større.

På Pinterest finder man især billeder af indretning, møbler, kunst og mad. De fleste af brugerne (60 pct.) er kvinder og den største aldersgruppe (55 pct.) er mellem 25 og 44 år.

Pinterest kan bedst beskrives som "visuelle bogmærker". Det bruger et lille bookmarklet i browseren - ligesom Instapaper, Tumblr og Delicious - som gør det muligt at "pinne" billeder fra nettet på din væg.

Det geniale er, at Pinterest automatisk viser en oversigt med alle billeder på den pågældende side, når du klikker på "Pin It" knappen. Her kan du så vælge det ønskede billede, der bliver slået op på din væg.

Andre brugere kan så "repinne" billedet på deres væg og de billeder som har fået flest "repins" bliver fremhævet på særlige temasider.

Det bliver typisk brugt til at samle billeder fra netbutikker med mode, møbler og andre ting, som brugerne har lyst til at købe. Hvis man f.eks. planlægger et bryllup kan man hurtigt samle en liste med ting - og det forklarer måske også, hvorfor det især er unge kvinder der bruger Pinterest.

Men det store problem for Pinterest er, at billeder kan blive "pinned" uden tilladelse fra rettigheds-haveren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere