Artikel top billede

Windows 8 får et helt nyt desktop-design

Den almindelige desktop-brugerflade i Windows 8 får også et Metro-lignende design.

I det kommende operativsystem Windows 8 kan brugerne skifte mellem Metro-brugerfladen og en almindelig desktop, der minder om det klassiske Windows. Men Microsoft fortæller nu, at desktop-brugerfladen også får et nyt, Metro-lignende design. Det kendte Aero Glass design, der blev introduceret med Windows Vista, forsvinder helt.

Det betyder også, at der sker betydelige forandringer i designet mellem den nuværende Consumer Preview af Windows 8 og den færdige version, der ventes senere i år. I Microsofts Building Windows-blog kan man læse om det nye design og se det første skærmbillede. Her er også en visuel historie af de forskellige Windows-brugerflader gennem tiden.

Microsoft fortæller at man vil skabe en gennemgående rød tråd, en "visuel harmoni", mellem Metro og desktoppen.

I Metro-brugerfladen er der hverken titelbjælker, kanter eller andre vindues-elementer rundt om applikationerne, men de vil fortsat være at finde i den klassiske desktop-modus. Deres udseende bliver dog helt anderledes end i Aero Glass.

Hjørnerne bliver mere firkantede igen, knapperne har ikke længere glow-effekter og farveovergange. Mange af skyggerne og de transparente baggrunde forsvinder også. Microsoft vender altså tilbage til mange af de klassiske Windows-dyder.

Bloggen indeholder også flere interessante kommentarer om de gamle Windows-versioner. Microsoft erkender at det var umuligt for brugerne at finde Start-knappen i Windows 95, så man var nødt til at tilføje "Klik her for at begynde" teksten til startbjælken.

Aero Glass, som altså kom med Windows Vista, beskrives som "forældet og poppet".

Microsoft fortæller også at ARM-versionen af operativsystemet, WinRT, får en funktion kaldet Snap, hvor man kan køre to applikationer ved siden af hinanden. Det betyder altså, at man f.eks. kan se en video på sin tavlecomputer mens man surfer på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere