Artikel top billede

Leap Motion vil revolutionere pc-styring

Et lille nystartet firma vil revolutionere betjeningen af pc'en med en lille boks, der lægges foran computeren og genkender dine bevægelser.

Snart kan du betjene din computer med dine fingre uden at røre ved tastatur, mus eller skærm. Det nystartede firma Leap Motion i San Francisco har udviklet en lille iPod-lignende boks, der placeres foran skærmen og skaber et slags usynligt interaktivt 3D-rum. Her bliver alle dine bevægelser registreret og konverteret til styresignaler.

Det minder om Microsofts Kinect, som både fås til Xbox 360 og pc'er, men Leap Motion hævder at firmaets teknologi er 200 gange mere præcis end andre systemer, som registrerer brugerens bevægelser. Nøjagtigheden skulle være helt ned til 1/100 millimeter.

Den lille boks er kun en del af tricket. Den anden del er en avanceret softwareplatform, der sørger for at du f.eks. kan klemme med fingrene for at zoome eller vifte med hånden for at bladre i browseren.

Ifølge CNET kommer det færdige produkt først til næste år og det skal koste omkring 70 dollar.

Leap Motion mener at teknologien blandt andet kan bruges til spil og til at underskrive dokumenter ved at skrive med en pen i luften.

Det ser ud til at Leap Motion har lært lektien fra Microsofts Kinect-lancering, hvor man i første omgang forsøgte at blokere for uautoriserede applikationer. Microsoft måtte til sidst bøje sig og støtte de mange Kinect-hackere, som fandt på nye og kreative måder at bruge teknologien.

Leap Motion vil invitere alle udviklere til at skabe deres egne applikationer med firmaets teknologi allerede fra begyndelsen og åbne en form for app store, hvor brugerne kan finde programmerne.

"Vi håber at der kommer programmer, som vil forandre verden og fundamentalt ændre, hvordan folk interagerer med deres operativsystem eller browser nettet ... Målet er at revolutionere, hvordan folk interagerer med computere og gøre det på samme måde, som det skete med musen, hvor transformationen ramte alle," siger firmachef Michael Buckwald til CNET.

Han fortæller at man allerede har modtaget mere end 1.000 henvendelser fra udviklere, og nu vil man udvælge de første, som kan gå i gang med at skabe applikationer til systemet.

Det grundlæggende gennembrud ligger i de algoritmer, der bruges til at registrere bevægelserne, forklarer han.

"Det er ikke sådan, at vi bruger en masse regnekraft eller noget hardware der lige er kommet på markedet. Det er faktisk et meget grundlæggende videnskabeligt gennembrud, som er nået efter fire-fem års forskning," siger Buckwald.

Firmaet, der tidligere har opereret i "stealth mode" under det mindre sexede navn Opuspec, har netop modtaget en frisk kapital-tilførsel på omkring 70 mio. kr. Pengene skal nu bruges til at færdigudvikle systemet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.