Artikel top billede

SAP-millionær snød med stregkoder for at købe billig LEGO

Det lyder næsten for utroligt til at være sandt. En topchef hos SAP står anklaget for at fuske med stregkoder på LEGO-æsker.

Hvad laver it-millionærer i deres fritid? Nogle har travlt med at bygge rumskibe, rejse rundt om verden i en luftballon eller bestige de højeste bjerge. Men andre får tiden til at gå med at forfalske stregskoder, snige sig ind i deres lokale Target-butik og klæbe stregkoderne på LEGO-æsker. Sådan lyder anklagen mod den 47-årige Thomas Langenbach, der har titel som vice president hos SAP Labs Integration and Certification Center i Silicon Valley.

SAP er en af verdens største softwarevirksomheder og Langenbach bliver beskrevet som en mangemillionær. Men alligevel er han nu anholdt og skal fremstilles i Santa Clara County Court senere i dag. Politiet mener, at han har forfalsket stregkoderne på syv LEGO-æsker for at kunne købe dem billigere. Den samlede værdi for de syv æsker anslås til små 1.000 dollar.

Men politiet har fundet "hundreder og hundreder" af LEGO-æsker under en ransagning i Langenbachs millionær-villa, og han har solgt 2.100 LEGO-produkter siden sidste april på eBay under navnet "tomsbrickyard". Så det ser ud til, at Langenbach er lidt af en LEGO-nørd.

I hans bil fandt politiet også 32 færdige stregkoder, men han er indtil videre kun sigtet for tyveri i fire tilfælde. Politiet forsøger nu at finde ud af, hvor meget LEGO han har købt til en "særlig" pris.

Det er NBC Bay Area, der kan fortælle den usædvanlige historie. Ifølge politiet har Langenbach blandt andet sat en 50-dollars stregkode på en Millenium Falcon boks, der normalt koster 279 dollar.

Tilbage i 2005 blev en mand anholdt for at have udskiftet stregkoder og stjålet LEGO-æsker for et millionbeløb hos Target, som så blev solgt videre på nettet med en pæn fortjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere