Artikel top billede

Mozilla vil undervise i web-programmering

Mozilla starter et nyt projekt, Webmaker, der skal få flere internet-brugere til at lave deres egne websider.

"Helping the world make the web". Sådan lyder overskriften på den nye kampagne Mozilla Webmaker, som netop er startet. Målet er at forvandle millioner af internet-brugere til internet-skabere, forklarer Mozilla i sin blog.

"Vi vil hjælpe brugerne med at opnå en større forståelse for nettet og få en større kontrol over deres online-liv med nye værktøjer, projekter og events," forklarer Matt Thompson fra Mozilla.

Kampagnen hviler på tre konkrete søjler. Dels en samling af værktøjer som Popcorn, Hackasaurus og Thimble, der kan hjælpe med at forberede indhold og publicere det på nettet, dels en række færdige projekter, guider og vejledninger, som hjælper med at bygge alt fra simple hjemmesider til komplette web-applikationer, og dels en række community-aktiviteter.

Som en del af kampagnen starter Mozilla den såkaldte Summer Code Party, der starter den 23. juni og løber hele sommeren. Her kan alle deltage og holde deres eget kodearrangement, f.eks. i skolen, på en sommerlejr eller et offentligt bibliotek. Det hele slutter med en stor afslutningsfest i september.

Foruden Mozilla deltager også Tumblr, Creative Commons og Code for America samt Soundcloud, biblioteket i San Francisco og London Zoo.

Det officielle Webmaker site bliver lanceret den 6. juni. En oversigt over de forskellige Summer Code Party arrangementer findes her - indtil videre er der ingen planlagte events i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.