Artikel top billede

Yahoo er klar med sin egen browser

Nu kommer Yahoo med sin egen browser, som skal gøre det lettere at søge på nettet.

Det er efterhånden længe siden, at Yahoo har gjort sig bemærket med andet end negative historier om fyringer, patent-retssager og ballade i chefetagen. Men det er måske for tidligt at afskrive den gamle internet-portal. Nu melder Yahoo sig tilbage i kampen med en helt ny browser, Axis, der kommer i versioner til iPad og iPhone og som plug-in til Internet Explorer, Chrome, Firefox og Safari på desktop-computere.

Målet med browseren er at gøre det lettere at søge og finde informationer på nettet. Det er normalt en proces i tre trin; først indtaster du din søgeforespørgsel, herefter kommer en resultat-oversigt og her klikker du dig så videre til den ønskede side.

Med Axis skulle det være muligt at springe det mellemste trin over, skriver CNET, så du går direkte fra søgeforespørgsel til den rigtige side.

I praksis fungerer det ikke helt så nemt, men Axis præsenterer det, som Yahoo kalder en "visual search preview". Det er en horisontal bjælke med små thumbnail-billeder af resultat-siderne, hvor man kan bladre i søgeresultaterne i en grafisk visning. Så der er stadig en liste med søgeresultater, men den er integreret direkte i browseren og bliver vist i et lækkert format.

Yahoo har stadig 700 millioner browsere og man satser på, at en stor del af disse brugere vil vælge at bruge den nye browser.

Det ser ud til at Yahoo har investeret flest kræfter i de mobile udgaver; Apple støtter iOS-udgaven, men brugeren kan ikke ændre, at Safari altid er standard-browser på iOS-enheder. En Android-version er også under udvikling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Danske Contractbook henter 185 millioner - anden kapitalindsprøjtning på kun fire måneder
Danske Contractbook henter en investering på 185 millioner kroner. Det sker blot fire måneder efter, at selskabet modtog en investering på 58 millioner kroner.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.