Artikel top billede

Her er den nye Google-computer

Nu har Googles Chromebook fået en desktop-søster.

Det er næsten præcis et år siden, at Google lancerede sin første bærbare computer med Chrome OS under betegnelsen Chromebook. Den blev betegnet som en ny form for computer, der er specielt designet til dem, der kun bruger nettet og browseren. Allerede for et år siden fortalte Google, at man også ville lancere en desktop-model, en Chromebox, baseret på det samme koncept.

Men først nu er Chromebox dukket op hos den amerikanske forhandler Tigerdirect - og det var åbenbart for tidligt, for den er allerede forsvundet igen. Flere kunder har dog alligevel fået fat i en Chromebox til 330 dollar.

Samsung er den første hardware-partner og har indbygget en Intel Celeron B840-processor (dual-core, HD3000-grafik) og 4 GB RAM i sin Chromebox. I forhold til de første Chromebooks er hardwaren dermed noget kraftigere.

Brugeren må klare sig med 16 GB lagerplads på en SSD, men konceptet er jo også, at alt bliver lagret i skyen hos Google. Det er altså helt nødvendigt med en internet-forbindelse.

Der er seks USB-porte, DVI-I, to Displayport-udgange, Gigabit-Ethernet og Bluetooth 3.0 samt dual-band WLAN.

De automatiske opdateringer til Chrome OS skal sørge for at computeren bliver hurtigere med tiden - i modsætning til Windows, der er kendt for at blive langsommere.

Brugerens data bliver altså gemt i skyen og er så tilgængelige på alle netopkoblede enheder. Det skulle også give en meget høj sikkerhed - hvis man ellers stoler på skyen.

Google har frigivet alle API'er og satser på åben teknologi. Brugeren kan selv tilpasse og udskifte computerens kernel. Med software fra Citrix og VMware skulle det også være muligt at køre normale applikationer på computerne.

En beskrivelse af den nye Samsung Chromebox findes i den nedenstående video fra en amerikansk blogger. På pakken kan man se adressen samsung.com/chromebox, men den fungerer indtil videre ikke.

Samsung og Google har ikke fortalt, hvornår Chromebox kan købes i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.