Artikel top billede

Test: Lommeprojektor er praktisk men halv-fesen

En projektor i lommestørrelse. Det lyder som enhver PowerPoint-junkies våde drøm. Men er det nu også det?

Som den ligger her på skrivebordet, ligner den til forveksling Apples lille hockeypuck-formede tv-boks, Apple-tv.

Men ser du den fra forfra, vil du opdage en stor linse, der afslører, at der er tale om en projektor.

Jeg har ikke tidligere prøvet en af disse projektorer i lommestørrelse. Men denne Philips PicoPix, som jeg her har mellem hænderne, skulle være en opgradering i forhold til tidligere versioner.

Den leverer angiveligt et både skarpere og mere lysstærkt billede end tidligere versioner.  

Men der er dog stadigvæk lang vej op til den kvalitet, som du får med en fuld-fed projektor, der ofte har en lysstyrke, der er mere end 20 gange så høj.

Ofte er det dog klogt ikke at fortabe sig i specs.

Det der tæller er, hvordan produktet opleves.

Og en Philips PicoPix-projektor har nogle soleklare fordele i forhold til et stort skrummel af en projektor, der er boltet fast i loftet af et mødelokale.

Bedst i dunkle lokaler

Den passer perfekt i lommen på din computertaske, og du kan have den liggende på dit bord og hurtigt gribe den, hvis du skal deltage i et møde i et lokale uden projektor.

Og i et dunkelt mødelokale er lysstyrken helt acceptabel.

Vi prøvede Philips PicoPix-projektoren i et lokale her på redaktionen, hvor belysningen var dæmpet - og i disse omgivelser får du et ganske fornuftigt resultat. Men det er først, når du også begynder at rulle ned for gardinerne, at du for alvor bliver tilfreds med resultatet.

Tænder du for lyset i lokalet eller bruger projektoren en sommerdag, hvor solen brager ind ad vinduerne, bliver det lidt mere problematisk.

Under disse forhold kan du dog stadigvæk se billedet, men du skal forberede dig på, at det kan være nødvendigt at knibe øjnene sammen.

Ingen ledninger

PicoPix har et indbygget batteri, der kan holde i cirka to timer. Ofte vil du derfor kunne tage projektoren med dig uden at skulle slæbe et strømstik med.

Du skal dog være forberedt på, at den kun yder en lysstyrke på 55 lumens, når der ikke er tilsluttet et strømstik.

Skal du købe en PicoPix?

PicoPixen har desuden en port til et SD-kort, der kan bruges til at fremvise billeder eller film (dog kun i mpeg4-format). Det vil sige, at du kan bruge den helt uden at skulle tilslutte nogen ledninger. 

Skal du fremvise præsentationer fra PowerPoint eller lignende programmer, får du dog brug for at tilslutte projektoren til en computer, tablet eller smartphone via et hdmi-stik.

Du skal dog være opmærksom på, at der ikke medfølger et hdmi-kabel, og at du skal ud og investere i en adapter, hvis din computer, tablet eller smartphone ikke har et hdmi-stik.

Det har en iPad eksempelvis ikke, men her sælger Apple dog til gengæld en adapter til den nette sum af 299 kroner.

Lav opløsning

PicoPix har en sparsom opløsning på 854 x 480, og det er svært ikke at bemærke det, når du slutter den til enheder med væsentligt højere opløsning.

Vi forsøgte eksempelvis at slutte projektoren til den nye iPad med retina-skærm.

Står du med iPad'en i hånden og projektoren foran dig er forskellen på billedkvaliteten tydelig.

IPad'en som du holder i din hånd, har en lille skærm med en enorm opløsning og stor lysstyrke, mens billedet som projektoren smider op på læredet foran dig er mange gange større og har en relativ lav opløsning.

Skal du købe en?

Forventer du at få en afløser for en almindelig projektor, skal du ikke stryge ud og købe en PicoPix.

Slet ikke med tanke på, at du kan få en almindelig projektor, der er betydeligt mere lysstærk, til et lavere beløb. Denne PicoPix koster knap 3.000 kroner, mens du kan få en almindelig projektor til priser helt ned omkring 2.000 kroner.

Men har du ofte brug for at lave PowerPoint-præsentationer, og stryger du rundt mellem mødelokaler og aftaler hos kunder, hvor du ikke altid kan være sikker på, at der er adgang til en projektor, kan det være handy at have en PicoPix med som backup.

Læs også:
 

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints

Sådan laver du en superfed PowerPoint-præsentation
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere