Artikel top billede

Den nye iPad giver ikke altid bedre grafik

Trods Retina-display bliver grafikken i nogle tilfælde dårligere på den nye iPad. Forklaringen er den høje opløsning.

Tidligere i år kom Apple med sin nye iPad, som har en processor med quad-core-grafik og et display med en imponerende opløsning på 2.048 x 1.536 billedpunkter. Nu skulle man tro, at alle apps også bliver flottere med den høje opløsning. Men sådan er det ikke nødvendigvis.

The Verge har testet en række spil på den gamle og nye iPad. Her viser det sig, at nogle spil faktisk ser flottere ud på iPad 2 end på den nye model. Problemet er, at de mange pixels tvinger udviklerne til at skrue ned for de grafiske effekter.

I nogle tilfælde er teksturerne ikke så flotte og skyggerne ikke helt så overbevisende. Andre spil har en lavere frame-rate og man kan altså risikere at det hakker i billedet.

I sin test har The Verge kigget på otte spil; Nova 3, Modern Combat 3, Sky Gamblers, Infinity Blade 2, Shadowgun, Riptide GP, Real Racing 2 HD og Mass Effect Infiltrator.

Både Nova 3 og Modern Combat 3 ser bedre ud på iPad 2; her er der flere grafiske effekter og frame-raten er mere stabil. De har selvfølgelig en højere opløsning på iPad 3, men prisen er så, at man mister detaljer og det hele kører ikke så flydende.

Shadowgun og Real Racing 2 HD har formået at firedoble opløsningen uden at miste detaljer eller hastighed. Riptide har problemer med sin frame-rate, og Infinity Blade 2 og Mass Effect Infiltrator bruger ikke den fulde opløsning.

Konklusionen er, at Nova 3 nok er det mest dramatiske eksempel på et spil, hvor grafikken er forringet på iPad 3, men generelt er der problemer med mange 3D-spil. Det er generelt meget svært at øge opløsningen uden at gå på kompromis. Måske skulle udviklerne besinde sig og bruge mindre end den højeste opløsning på 2.048 x 1.536 til deres spil, lyder anbefalingen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.