Artikel top billede

Træt af dyr software? Her er seks gratis alternativer

Vi har fundet seks stykker gratis open-source-software, der kan gøre din arbejdsdag bedre.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, når du skal investere i ny software til din virksomhed.

Men det er dog muligt at gøre det helt gratis, hvis du downloader open source-software.

På siden osalt.com kan du finde gratis open source-alternativer til dyr betalings-software, og vi har spurgt sidens danske indehaver Anders Ingemann Rasmussen, hvilke open source-programmer han vil anbefale til forretningsbrug.

Han har fundet seks forskellige programmer, som du kan læse mere om på de næste sider.

OpenOffice og TrueCrypt

1. OpenOffice

De færreste kan undvære en kontorpakke i løbet af en arbejdsdag.

Og vil du ikke betale for Microsoft Office, der uden sammenligning har været verdens mest populære kontorpakke i de seneste par årtier, så kan du hente de gratis kontorpakker OpenOffice eller Libra Office.

Open Office har gennem mange år været den mest populære open source-kontorpakker, der dog på seneste også har fået konkurrencen fra en anden open source-kontorpakke ved navn Libra Office.

I begge programpakker får du adgang til standardværktøjer som tekstbehandling, regneark og et præsentationsprogram.

Vores open source-ekspert Anders Ingemann Rasmussen er selv en tilfreds OpenOffice-bruger, men han gør dog opmærksom på, at du indimellem kan løbe ind i mindre kompatibilitetsproblemer, hvis du samarbejder med folk, der bruger Microsofts Office-pakke.

Eksempelvis kan du risikere, at indholdsfortegnelser og andre lidt mere avancerede formateringer ser lidt anderledes ud, hvis du åbner et Word-dokument i OpenOffice - og vice-versa.

Du kan downloade OpenOffice i en dansk version via dette link.


2. TrueCrypt

Når du bruger din computer til arbejde, vil du som regel også have mere eller mindre fortrolige informationer liggende på den. 

Derfor er det en god idé at kryptere visse data på din computer. Til det formål kan du bruge værktøjet TrueCrypt, der er et gratis open source-krypteringsværktøj. 

Ifølge Anders Ingemann Rasmussen virker TrueCrypt på den måde, at programmet opretter en såkaldt virtuel disk på din computer. 

Du kan herefter flytte dine fortrolige data over på den nye disk, hvorefter de automatisk bliver krypteret. Når du har krypteret filerne, kan de kun blive åbnet igen ved hjælp af en adgangskode.

Du kan downloade TrueCrypt via dette link.

Gimp og KeePass

3. Gimp

Har du brug for et professionelt billedredigeringsprogram? Men har du ikke et behov, der er stort nok til at retfærdiggøre at investere mange tusinde kroner i Adobe Photoshop? Så kan open source-programmet Gimp være et godt alternativ. 

Anders Ingemann Rasmussen fortæller, at Gimp er et udmærket værktøj til både basale og lidt mere avancerede opgaver. 

Men du ikke skal forvente, at programmet indeholder de nyeste og mest avancerede funktioner, som du finder i de seneste udgaver af Adobe Photoshop. 

Ifølge Anders Ingemann Rasmussen får du ofte flere smarte innovative funktioner med betalingssoftware, der dog som regel finder vej til open source-softwaren efter et par år. 

Han gør dog også opmærksom på, at du kan opleve enkelte kompatibilitetsproblemer, hvis du skal bruge Adobes egne formater til at udveksle filer med Photoshop-brugere.

Du kan downloade Gimp via dette link.

4. KeePass

Det kan være et helvede at holde styr på de mange password, som vi bruger i vores online-liv. 

Derfor kan det være en god idé at bruge en såkaldt password-manager. 

Anders Ingemann Rasmussen anbefaler open source-programmet Keepass, som vi tidligere har anbefalet

"Det er et fortrinligt lille program, der hjælper dig med at huske dine passwords. Det er virkelig noget, der gavner i hverdagen," siger han. 

KeePass gemmer dine password i krypteret form og kan autofylde, når du eksempelvis skal logge ind på din webmail. 

Programmet findes til Windows, Mac og Linux samt til de fleste smartphones.

Du kan hente KeePass her.

Tomboy og VirtualBox

5. Tomboy

Har du brug for et alternativ til dine gule post-it-notes, og er du ikke interesseret i at betale for et notetagningsprogram som eksempelvis Microsoft OneNote

Så kan open source-programmet Tomboy være en mulighed for dig. 

Tomboy er et notetagningsprogram, der ifølge Anders Ingemann Rasmussen kan bruges som en slags mindmap, der hjælper med at sætte lidt struktur på dine ideer og tanker. 

Det skyldes, at programmet har en funktion, der gør det let at lave links mellem forskellige notater. En funktion der blandt andet lader til at være inspireret af den måde, som forskellige Wikipedia-opslag linker til hinanden.

Du kan hente Tomboy her.

6. VirtualBox

VirtualBox er sandsynligvis et program, der henvender sig til brugere med mere avancerede behov. 
Det er et såkaldt virtualiseringsprogram, der blandt andet gør det muligt for dig at køre to forskellige styresystemer side om side på din computer. Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.