Artikel top billede

Wikileaks-stifter udleveres til Sverige

Julian Assange skal forsvare sig mod anklager om sex-overgreb.

Efter halvandets års kamp i det britiske retsvæsen ser det nu ud til, at Julian Assange har tabt.

Efter en kendelse i Højesteret i dag må de engelske myndigheder formentlig bøje sig for et krav om udlevering af Wikileaks-stifteren til Sverige, hvor han er efterlyst i en sag om sexmisbrug.

Stadig kan Julian Assange dog nå at kæmpe videre i den usædvanlige sag. Hans forsvarer har to uger til at afgøre, om hun vil kræve sagen genåbnet, fordi en europæisk juratraktat med relevans for udleveringen ikke blev behandlet i den nu afsluttede retssag.

Assange har også mulighed for at rejse sin sag ved den europæiske menneskerettighedsdomstol, men hvor vidt det vil forhindre udleveringen til Sverige, står uklart.

Wikipedia-stifteren er ikke sigtet i den svenske sexmisbrugssag, men efterlyst af svensk politi som led i efterforskningen.

Julian Assange og hans forsvarer har hele tiden hævdet, at de svenske anklager om sexmisbrug er konstruede, og at de to kvinder havde friviligt sex med Wikileaks-stifteren. De anklager ham begge for overgreb, fordi han ikke brugte kondom.

Læs hele kendelsen her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere