Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Apple vil både være åben og lukket

I sit første store interview som Apple-chef lover Tim Cook større åbenhed, men vil samtidig gøre mere for at holde på sine hemmeligheder.

Tim Cook stillede op tirsdag på D10-konferencen i Rancho Palos Verdes, hvor han blev interviewet af Kara Swisher og Walt Rossberg, og her lovede han at Apple fremover bliver mere transparent. Det var Tim Cooks første store interview som Apple-chef og han afviste at kommentere de mange spørgsmål om nye produkter.  

Så kan det lyde som et paradoks at Apple både skal være mere åben og mere lukket. Når det gælder nye produkter, opkøb og andre aktiviteter vil Tim Cook sørge for, at Apple bliver endnu mere hemmelighedsfuld. Han vil gøre alt for at forhindre lækager om kommende produkter.

Men samtidig vil han sørge for større åbenhed på de områder, hvor Apple har været udsat for kritik. Det gælder ikke mindst arbejdsforhold på fabrikkerne og miljøhensyn.

Så det er måske symbolsk, at Apple forleden sendte en brochure til sine kommende naboer i Cupertino med informationer om sit nye hovedkvarter - og samtidig fortalte, at der ikke vil være adgang for offentligheden. Der bliver end ikke et lille museum eller en Apple-butik i den gigantiske runde bygning, der er blevet sammenlignet med en strandet rumskib.

Der var småt med konkrete oplysninger på D10-konferencen. Tim Cook fortalte at man arbejder på at forbedre den digitale assistent Siri og muligvis vil lukke sit musik-netværk Ping.

Cook fortalte også at der er solgt 2,6 millioner eksemplarer af den nye Apple TV boks og ville hverken bekræfte rygter om et Apple-fjernsyn eller den næste iPhone. Han lovede kun "utrolige" nye produkter og dermed fortsætter han stilen fra sin forgænger Steve Jobs.

I modsætning til Microsoft vil Apple ikke satse på ét enkelt operativsystem til tablets og "store" computere. Hvis man skal tage hensyn til levn fra pc-verden, vil det kun bremse mulige innovationer på tavlecomputeren, lyder hans begrundelse. Men Cook tror heller ikke, at tablets helt vil erstatte traditionelle computere.

Han åbnede døren for et tættere samarbejde med Facebook - "Jeg tror, vi kan lave mere sammen" - og antydede en dybere integration af det sociale netværk i iOS.

Cook betegnede de mange patentstridigheder som "pain in the ass" og klagede over, at andre firmaer tyvstjæler firmaets teknologi. De samme anklager bliver selvfølgelig rejst mod Apple, men her er der kun tale om patenter, der er nødvendige for at implementere en given standard, lyder hans forsvar.

Generelt er det vigtigt at sørge for, at man har kontrol over nøgleteknologier, sagde Cook, som også tilføjede, at Steve Jobs har lært ham at koncentrere sig om nogle få ting - og ignorere alt andet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere