Artikel top billede

Apple vil både være åben og lukket

I sit første store interview som Apple-chef lover Tim Cook større åbenhed, men vil samtidig gøre mere for at holde på sine hemmeligheder.

Tim Cook stillede op tirsdag på D10-konferencen i Rancho Palos Verdes, hvor han blev interviewet af Kara Swisher og Walt Rossberg, og her lovede han at Apple fremover bliver mere transparent. Det var Tim Cooks første store interview som Apple-chef og han afviste at kommentere de mange spørgsmål om nye produkter.  

Så kan det lyde som et paradoks at Apple både skal være mere åben og mere lukket. Når det gælder nye produkter, opkøb og andre aktiviteter vil Tim Cook sørge for, at Apple bliver endnu mere hemmelighedsfuld. Han vil gøre alt for at forhindre lækager om kommende produkter.

Men samtidig vil han sørge for større åbenhed på de områder, hvor Apple har været udsat for kritik. Det gælder ikke mindst arbejdsforhold på fabrikkerne og miljøhensyn.

Så det er måske symbolsk, at Apple forleden sendte en brochure til sine kommende naboer i Cupertino med informationer om sit nye hovedkvarter - og samtidig fortalte, at der ikke vil være adgang for offentligheden. Der bliver end ikke et lille museum eller en Apple-butik i den gigantiske runde bygning, der er blevet sammenlignet med en strandet rumskib.

Der var småt med konkrete oplysninger på D10-konferencen. Tim Cook fortalte at man arbejder på at forbedre den digitale assistent Siri og muligvis vil lukke sit musik-netværk Ping.

Cook fortalte også at der er solgt 2,6 millioner eksemplarer af den nye Apple TV boks og ville hverken bekræfte rygter om et Apple-fjernsyn eller den næste iPhone. Han lovede kun "utrolige" nye produkter og dermed fortsætter han stilen fra sin forgænger Steve Jobs.

I modsætning til Microsoft vil Apple ikke satse på ét enkelt operativsystem til tablets og "store" computere. Hvis man skal tage hensyn til levn fra pc-verden, vil det kun bremse mulige innovationer på tavlecomputeren, lyder hans begrundelse. Men Cook tror heller ikke, at tablets helt vil erstatte traditionelle computere.

Han åbnede døren for et tættere samarbejde med Facebook - "Jeg tror, vi kan lave mere sammen" - og antydede en dybere integration af det sociale netværk i iOS.

Cook betegnede de mange patentstridigheder som "pain in the ass" og klagede over, at andre firmaer tyvstjæler firmaets teknologi. De samme anklager bliver selvfølgelig rejst mod Apple, men her er der kun tale om patenter, der er nødvendige for at implementere en given standard, lyder hans forsvar.

Generelt er det vigtigt at sørge for, at man har kontrol over nøgleteknologier, sagde Cook, som også tilføjede, at Steve Jobs har lært ham at koncentrere sig om nogle få ting - og ignorere alt andet.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere