Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Nettet bliver mobilt

Mere end halvdelen af internet-trafikken kører over trådløse netværk og mobilnet i 2016, forudsiger Cisco.

Den seneste prognose over internet-trafikken for de kommende fire år fra Cisco forudsiger at den globale ip-trafik vil stige til 1,3 zettabyte i 2016 (en zettabyte svarer til over en milliard terabyte). Der er næsten tale om en firedobling i forhold til 2011, hvor trafikken lå på 369 exabyte.

Men er der også mange andre interessante tal i prognosen. Det forudsiges at WLAN og mobilnet kommer til at stå for 60 pct. af internet-trafikken om fire år. Trådløse netværk vil stige til 50 pct., mens mobilnet kommer til at repræsentere 10 pct. af datatrafikken.

Cisco regner med, at 46 procent af verdens befolkning vil være online i 2016, og det svarer til 3,4 milliarder brugere.

Der skulle også være 18,9 milliarder netopkoblede enheder til den tid - en fordobling i forhold til nu. Det er altså 2,5 enheder for hvert menneske på Jorden.

Den gennemsnitlige bredbånds-hastighed forventes at blive firedoblet fra 9 megabit/s i 2011 til 34 Mbit/s i 2016.

Hvert eneste sekund bliver der overført 1,2 millioner video-minutter (eller mere end 833 dage) over nettet om fire år, lyder prognosen. Det globale antal af video-brugere forventes at blive fordoblet til 1,5 milliarder.

Det ventes at fjernsyn vil udgøre 6 pct. af den private internet-trafik i 2016 (mod 4 pct. i dag), mens pc'er vil falde fra 94 til 81 pct. Her er det så smartphones, tablets og andre enheder, der overtager.

Læs flere prognoser om fremtidens internet-trafik i rapporten fra Cisco.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.