Artikel top billede

Hver sjette computer er helt uden antivirus

Trods de mange historier om farlig malware er der stadig mange computere, som er uden beskyttelse.

Ifølge en global undersøgelse bestilt af den Intel-ejede sikkerheds-leverandør McAfee er det 17 procent af verdens computere, som er på nettet uden aktiv antivirus-beskyttelse. Det er altså hver sjette computer, som ikke er beskyttet.

Blandt de 22 lande i undersøgelsen er Danmark i top-fem. Her er det kun 14,9 pct., hvor der ikke er installeret eller aktiveret antivirus. I bunden ligger Singapore, hvor det er 21,75 pct. eller mere end hver femte computer uden beskyttelse mod virus.

Det ser ud til at finnerne er de mest sikkerheds-bevidste - her er det mindre end hver tiende computer, der ikke er beskyttet.

Hvis man kigger nærmere på tallene, så viser det sig at mange pc-brugere faktisk har antivirus installeret, men det er ikke aktiveret på computeren. Det gælder således 5,3 pct. af de danske brugere.

Det kan skyldes, at licensen til antivirus-programmet er udløbet, at brugeren ikke er klar over, hvordan det skal aktiveres, eller at det er blevet deaktiveret for at få computeren til at køre hurtigere.

Et andet resultat i undersøgelsen er, at hver fjerde af de adspurgte mener at det vil være "umuligt" at genskabe deres digitale filer hvis de bliver tabt på computeren. Så der burde være god grund til at beskytte sig.

Her er det dog værd at huske, at antivirus ikke er det eneste middel til at skabe sikkerhed. Som ComON kunne fortælle forleden, er der selv blandt sikkerheds-eksperter mange, som ikke bruger antivirus.

Problemet er, at det er rimelig let for de kriminelle at slippe forbi antivirus-beskyttelsen - de kan endda bruge tjenester som Virus Total til at teste om antivirus-software er i stand til at spotte deres malware.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter fem år med KMD: Banedanmark søger it-leverandør til kæmpeordre på 170 millioner kroner
Banedanmark søger it-leverandør, der skal stå for driften af alle organisationens administrative it-systemer, når KMD’s nuværende kæmpe-kontrakt udløber.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.