Tyskland vil ikke logge borgernes nettrafik - nu på vej i retten

"Lad være med at straffe os - Drop hellere logning. Det virker ikke".

Tyskland og flere andre lande lever ikke op til logningskravene i EU. Derfor er Europa Kommissionen tæt på at trække landene i EF-domstolen i Luxembourg.

Det skriver Reuters.

Men logningen af tyskernes opførsel på nettet er tåbelig, og derfor skal de europæiske krav i stedet helt droppes, mener tyske politikere.

Logningskravene blev søsat i 2006. Blandt andet på grund af flere terrorangreb i Europa. Kravene betyder, at internetleverandører og teleselskaber skal gemme oplysninger om e-mailtrafik og telefonopkald.
Danmark og de fleste andre medlemlande har implementeret reglerne lokalt, men det mangler både Tyskland, Rumanien og Tjekkiet, skriver ArsTechnica.

Internetaktivister i landene mener, at EUs logningskrav i mellemtiden har vist sig ligegyldige og ulovlige.
Med henvisning til at overvågning af den type kun må implementeres i EU, hvis den er "nødvendig" og bidrager til en reel beskyttelse, eller hvis den beskytter en gruppes ytringsfrihed. 

"Men rapporten om implementeringen fra sidste år viste tydeligt, at datalogning ikke er "nødvendig". Statistik fra medlemsstaterne fra før og efter implementeringen dokumenterer det. Derfor er datalogning utvivlsom ulovligt i EU," siger Joe McNamee fra European Digital Rights.


Glem os
Derfor mener tyskrene, at det er irrellevant at trække landet for domstolen.

Til Ars Technica siger Malte Spitz fra det grønne parti:

"I stedet for at trække Tyskland i retten, så burde EU Kommissionen snarere sløjfe datadirektivet i stedet for at blive ved med at udskyde evalueringen af det."

Borgerretsorganisationen EFF har også kritiseret den europæiske logning for at sætte frygt over frihed på nettet.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.