Tyskland vil ikke logge borgernes nettrafik - nu på vej i retten

"Lad være med at straffe os - Drop hellere logning. Det virker ikke".

Tyskland og flere andre lande lever ikke op til logningskravene i EU. Derfor er Europa Kommissionen tæt på at trække landene i EF-domstolen i Luxembourg.

Det skriver Reuters.
Men logningen af tyskernes opførsel på nettet er tåbelig, og derfor skal de europæiske krav i stedet helt droppes, mener tyske politikere.

Logningskravene blev søsat i 2006. Blandt andet på grund af flere terrorangreb i Europa. Kravene betyder, at internetleverandører og teleselskaber skal gemme oplysninger om e-mailtrafik og telefonopkald.
Danmark og de fleste andre medlemlande har implementeret reglerne lokalt, men det mangler både Tyskland, Rumanien og Tjekkiet, skriver ArsTechnica.

Internetaktivister i landene mener, at EUs logningskrav i mellemtiden har vist sig ligegyldige og ulovlige.
Med henvisning til at overvågning af den type kun må implementeres i EU, hvis den er "nødvendig" og bidrager til en reel beskyttelse, eller hvis den beskytter en gruppes ytringsfrihed. 

"Men rapporten om implementeringen fra sidste år viste tydeligt, at datalogning ikke er "nødvendig". Statistik fra medlemsstaterne fra før og efter implementeringen dokumenterer det. Derfor er datalogning utvivlsom ulovligt i EU," siger Joe McNamee fra European Digital Rights.

Glem os

Derfor mener tyskrene, at det er irrellevant at trække landet for domstolen.

Til Ars Technica siger Malte Spitz fra det grønne parti:

"I stedet for at trække Tyskland i retten, så burde EU Kommissionen snarere sløjfe datadirektivet i stedet for at blive ved med at udskyde evalueringen af det."

Borgerretsorganisationen EFF har også kritiseret den europæiske logning for at sætte frygt over frihed på nettet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Derfor har TDC udpeget ny topchef for Nuuday
Den nye topchef for Nuuday, har adskillige vellykkede transformationer i bagagen, lyder det fra TDC's ledelse som begrundelse for direktørskiftet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.