Artikel top billede

Sådan håndterer du de aggressive telefonsælgere

Hvad skal du gøre, hvis du er plaget af irriterende telefonsælgere ?

De fleste med eget CVR-nummer har prøvet at blive ringet op af ofte ganske aggressive telefonsælgere, der med djævlens vold og magt forsøger at sælge alt fra telefonabonnementer til annoncer og printerløsninger.

Men kan vi være sikker på, at sælgerne har rent mel i posen, og hvordan undgår vi at falde for deres smarte salgstrick? 

Det har vi spurgt Jeppe Rosenmejer, der er chefkonsulent i Håndværksrådet, om.

Håndværksrådet er en interesseorganisation for landets små- og mellemstore virksomheder, og rådet har gennem flere år kørt en kampagne mod kriminelle annoncehajer, der ringer til virksomheder for at sælge værdiløse annoncer. 

To slags telesælgere

Heldigvis er det langt fra alle telefonsælgere, der bryder loven.

Men ifølge Jeppe Rosenmejer kan det dog ikke altid være helt let for en kunde at gennemskue, om den telefonsælger, som man har i røret, er en fupmager eller blot en meget vedholdende og aggressiv telefonsælger. 

"Som tommelfingerregel bør du dog være på vagt, hvis tilbuddet lyder for godt til at være sandt," siger han.

Derudover anbefaler han også, at du beder om at få tilsendt yderligere materiale, før du tager din beslutning. Også selv om sælgeren insisterer på, at du skal beslutte dig med det samme.

Bruger velkendte navne

Du skal desuden være opmærksom på, at især annoncehajerne ofte oplyser, at de kommer fra virksomheder med navne, som lægger sig tæt op af velkendte brands.

"Men de kan også finde på at anvende navne, der lyder som en officiel myndighed. Eksempelvis sige, at de ringer fra "erhvervsregistret," der let kan forveksles med CVR-registret," siger Jeppe Rosenmejer.

Han oplyser også, at selv de mere lovlydige telefonsælgere kan finde på at bruge denne type trick.

Eksempelvis ved at sige, at de ringer på vegne af en bestemt virksomhed, hvilket fejlagtigt kan få kunden til at tro, at sælgeren er ansat i virksomheden, selv om han måske i virkeligheden blot arbejder i et firma, der sælger virksomhedens ydelser.

Slip af med telefonsælgerne

Men hvordan slipper du af med telefonsælgerne? 

Ifølge Jeppe Rosenmejer er der kun én metode, der virker: 

"Du skal være benhård og sige nej med det samme. Det er muligt, at det virker uhøfligt. Men telefonsælgerne udnytter vores gode opdragelse, og de fleste mennesker er lidt for pæne og bliver hængende i røret, selv om de i virkeligheden bare burde knalde røret på med det samme," siger han. 

Derudover gør han opmærksom på, at du helt kan undgå at blive ringet op af telefonsælgere, hvis du tilmelder dig den såkaldte Robinsonliste

Sådan tilmelder du dig Robinsonlisten

Du tilmelder dig Robinsonlisten via selvbetjeningen på Borger.dk's hjemmeside eller ved at henvende dig til borgerservice i din kommune

Når du er tilmeldt Robinsonlisten, vil det være ulovligt for virksomheder at kontakte dig via telefonhenvendelser og adresserede forsendelser. 

Overtræder virksomheder forbuddet, kan de straffes bøde. 

denne artikel kan du læse flere trick til, hvordan du slipper af med irriterende telefonsælgere.

ComOn vil gerne høre om dine erfaringer med aggressive telefonsælgere: Skriv til j.wittorff@idg.dk.  

Læs også:

Sådan undgår du at komme til torskegilde hos Skat  

Danske annoncehajer idømt seks års fængsel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.