Artikel top billede

Windows 8 Release Preview er klar

Den sidste preview-version af Microsofts næste operativsystem kan nu hentes på nettet.

Nu har Microsoft frigivet den såkaldte Release Preview af Windows 8, som indeholder en del ændringer i forhold til den sidste Consumer Preview fra februar. Det er samtidig den sidste forhåndsversion af Microsofts næste Windows-generation, der ventes på markedet til efteråret.

Mod et mindre beløb kan alle de kunder, der køber en computer med Windows 7 i de kommende måneder, få en opgradering til Windows 8. Den europæiske pris kendes endnu ikke, men i USA kommer det til at koste 14 dollar.

Der er flere hundrede nye funktioner i Release Preview, en ny Internet Explorer 10 og nye apps, der kobler Windows 8 sammen med Hotmail, Skydrive, Messenger og andre Microsoft-tjenester.

Internet Explorer 10 har nu fået en optimeret version af Adobes Flash Player, der også skulle være egnet til mobile enheder, der er bedre understøttelse for systemer med flere skærme og en række nye sikkerhedsfunktioner.

Microsoft kalder ikke den nye testversion for Release Candidate og det er nok ikke helt tilfældigt. En Release Candidate er normalt identisk med det færdige produkt, men Preview-betegnelsen signalerer at der stadig kan komme ændringer.

Når Release Preview er installeret sender det løbende data tilbage til Microsoft om nedbrud, fejl og driver-installationer, og Microsoft fortæller at man også vil sende løbende opdateringer til preview-versionen for at teste update-funktionen.

Startknappen er forsvundet

Consumer Preview kom i februar og var den første betaversion af Windows 8 til almindelige brugere.

Sidste efterår kom en ufærdig Developer Preview til udviklere, men Microsoft fortæller at der er sket mere end 100.000 ændringer i operativsystemet siden denne version.

Windows 8 har fået en mobil-inspireret Metro-brugerflade og er optimeret til touch-teknologi. En stor del af brugerfladen er hentet direkte fra Windows Phone 7. Startknappen er forsvundet og der er en ny Windows Store, hvor man både finder gratis programmer og betalings-software.

I testversionen er der også adgang til Windows Store, hvor man allerede kan hente en række programmer. Alle applikationerne er gratis i betaperioden.

Windows 8 Release Preview kan downloades på denne side. Hele pakken fylder mellem 2,5 og 3,3 GB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.