Artikel top billede

Google vil sikre sig .lol og .youtube

Nu kan alle med dybe lommer få sit helt eget top-level domænenavn. Google har en lang ønskeliste.

Google har nu afsløret at selskabet har søgt om en række nye top-level domænenavne (TLD'er). Tilbage i januar kunne ComON fortælle at man nu kan få sit eget TLD som f.eks. .cph eller .lego. Det koster 185.000 dollars at ansøge om et domæne - over en million kroner. Gebyret skal betales uanset, om man får navnet eller hvis domæne-organisationen ICANN giver afslag. Så det er ikke småpenge, der skal på bordet for at få sit eget generiske top-level domain.

Den 13. juni vil ICANN udsende en liste med de domæne-ansøgninger, der er modtaget, men allerede nu har Google afsløret sine ønsker i et blogindlæg.

Her fremgår det, at Google har indsendt en hel bunke ansøgninger i fire forskellige kategorier. Den første er selskabets kendte varemærker, som .google. Dernæst har selskabet søgt om TLD'er relateret til sin kerneforretning, som .docs.

Google har også søgt om TLD'er, der skal gøre det lettere at finde og bruge selskabets tjenester, som .youtube. Den sidste kategori er domæner med et interessant og kreativt potentiale, som Google udtrykker det. I denne kategori falder blandt andet det lidt overraskende .lol.

I sit blogindlæg henviser Google til, at næsten halvdelen af internet-trafikken stadig går til websteder i .com-domænet. Det var en af de første TLD'er, der blev skabt tilbage i 1984 til kommercielt indhold. I de sidste 28 år er der kun kommet 14 nye TLD'er. Så Google mener at det er på tide, at man får udvidet domæne-rummet.

ICANN vil tage stilling til ansøgningerne inden udgangen af året, og de første nye domæner kan blive aktive i begyndelsen af 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere