Artikel top billede

Sådan undgår du pinlige iPhone-beskeder

Dine iPhone blæser private Facebook-meddelelser og sms-beskeder op på din telefons skærm. Se hvordan du kan undgå det og samtidig finjustere dine notifikations-indstillinger.

Det er et velkendt iPhone-problem:

Du modtager en sms eller Facebook-besked, som du nødigt vil dele med omverdenen, men alligevel blæser din telefon beskeden op på skærmen. 

Det kan i sagens natur være yderst uheldigt, hvis din telefon eksempelvis ligger fremme på et bord til offentlig skue. 

Vi har tidligere fortalt, hvordan du undgår dette problem med ældre versioner af Apples mobile styresystem, iOS. Men denne fremgangsmåde virker ikke, hvis du har installeret den nyeste udgave af styresystemet, iOS 5.

Heldigvis findes der dog også en løsning på problemet til iOS 5, hvor der desuden er mulighed for, at du selv kan finjustere dine "notifikationer".

Sådan gør du

Vil du undgå, at dine sms-beskeder bliver vist på forsiden af din telefon, skal du slå funktionen "vis eksempel" fra.

Det gør du på denne måde:

1) Gå ind i indstillinger
2) Vælg punktet "meddelelser".
3) Vælg punktet "beskeder".
3) Sørg for at funktionen "vis eksempel" er slået fra.

Ønsker du ikke at blive påmindet om nye beskeder, når din telefon er låst, kan du også slå funktionen "vis på låseskærm" fra.

Slå Facebook-beskeder fra

Men ud over almindelige sms-beskeder får mange af os også beskeder via Facebook i løbet af dagen.

Og vil du også undgå, at dine Facebook-beskeder bliver vist på din iPhones skærm, skal du ligeledes gå ind under menupunktet "meddelelser" og ændre indstillingerne for din Facebook-app (har du installeret Facebook Messenger, skal du også ændre indstillingerne for denne app).

Her vælger du advarselsformatet "ingen", hvis du slet ikke vil orienteres om nye Facebook-beskeder. Og ønsker du blot, at dine Facebook-beskeder ikke skal poppe på skærmen, når din telefon ligger i låst tilstand, så skal du slå funktionen "vis på låseskærm" fra.

Få tydeligere besked om nye mails

Du kan naturligvis foretage lignende justeringer med alle dine andre apps. Og ønsker du omvendt at få flere synlige notifikationer fra visse apps, så kan du også gøre det.

Eksempelvis bliver nye mails som udgangspunkt kun markeret med en lyd og et ikon, der fortæller, hvor mange ulæste mails der er i din indbakke.

Ønsker du at ændre på det, skal du under meddelelses-menuen klikke på" mail", ændre på advarselsformatet og eventuelt slå funktionen "vis på låseskærm" til.

Når du har lavet disse ændringer, vil du i fremtiden kunne læse et uddrag af de seneste mails på din iPhone - selv når den ligger på bordet i låst tilstand. 

Læs også:

Sådan laver du et konferenceopkald på din iPhone

7 iPhone-trick, der gør dig til sms-mester 




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere