Artikel top billede

Flame spredte sig over Windows Update

Super-trojaneren har brugt opdaterings-funktionen i Windows til at sprede sig.

Både Kaspersky Labs og Symantec bekræfter nu at Flame har brugt Windows Update-funktionen til at sprede sig. Der er også fundet en omfattende server-infrastruktur, som nu er blevet deaktiveret. Kaspersky har tidligere beskrevet Flame som den mest avancerede malware, der nogensinde er fundet, men der er uenighed om dette i sikkerheds-branchen. Nogle eksperter mener, at der er tale om en storm i et glas vand.

Den seneste analyse viser, at Flame bruger et man-in-the-middle angreb til at integrere sig i netværket og installere sin egen update-server, som så distribuerer manipulerede opdaterings-pakker til andre computere.

Flame har brugt Microsofts Update-funktion og falske Microsoft-certifikater, som fik det til at se ud som om, der var tale om en officiel opdatering fra softwarefirmaet.

Ifølge Kaspersky har Flame primært spredt sig til systemer med Windows XP og Windows 7; sidstnævnte dog kun i 32-bit versionen.

Der er også nyt om den botnet-infrastruktur, som er brugt til at styre Flame. Der er fundet 15 servere med mere end 80 domæner, som nu er spærret. De fleste af domænerne er registreret hos firmaet GoDaddy, og der er brugt falske identiteter med adresser i Tyskland og Østrig.

En anden interessant detalje er, at Flame åbenbart er programmeret til at stjæle AutoCAD-filer, som typisk indeholder tekniske tegninger. Kaspersky mener dermed at kunne underbygge påstanden om, at der er tale om en meget avanceret super-virus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.