Artikel top billede

Napster-stiftere er klar med video-chat til Facebook

De to Napster-stiftere Sean Parker og Shawn Fanning er gået sammen om en ny chat-tjeneste.

Tirsdag kunne de to Napster-stiftere Sean Parker og Shawn Fanning præsentere deres nye live-video-netværk Airtime på et pressemøde i New York. ComON fortalte om projektet allerede sidste år. Sean Parker er kendt for sin rolle i stiftelsen af Facebook - han blev portrætteret i filmen "The Social Network" - og der var flere kendisser på pressemødet, herunder rapperen Snoop Dogg, skuespillerinden Julia Louis-Dreyfus og komikeren Jimmy Fallon.

Den nye tjenester minder om Chatroulette og finder tilfældige chatpartnere til live-videokonferencer. Partneren bliver udvalgt baseret på fælles interesser. Airtime kører som Facebook-applikation i en split-screen-modus, hvor brugeren er vist i venstre side og chatpartneren står til højre. Chatten er anonym, indtil man har tilføjet modparten som ven på Facebook.

En version til mobile enheder er også under udvikling. Parker og Fanning indrømmer selv, at inspirationen kommer fra Chatroulette. Begge har også været involveret som rådgivere i denne tjeneste, og Fanning har arbejdet for Chatroulette.

Der er meget store forventninger til Airtime - ikke mindst fordi Parker selv er medejer af Facebook - og det kan få folk til at tænke nærmere over, hvad de "synes godt om" på det sociale netværk. Det er disse oplysninger, som Airtime bruger til at koble dig sammen med fremmede brugere.

Sidste år kunne Mark Zuckerberg fortælle at Skypes video-chat skulle integreres i Facebook, men det er uklart, hvor mange Facebook-brugere der faktisk benytter denne mulighed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere