Artikel top billede

Droner skal styres med Linux

Det amerikanske militær bruger 165 millioner kroner på at flytte sine droner til Linux.

I september sidste år blev kontrolsystemerne for det amerikanske militærs droner inficeret af en virus, som måske har samlet fortrolige data i de militære systemer. US Navy har forsøgt at nedtone hændelsen, men ifølge Associated Press var det meget svært at fjerne virussen igen. Det har åbenbart krævet en komplet formatering af alle harddiske.  

Dette virusangreb kan være den direkte årsag til, at US Navy nu har besluttet at flytte kontrolsystemerne for sine UAV'er (Unmanned Aerial Vehicles) fra Windows til Linux. Der er indgået en kontrakt med Raytheon Intelligence and Information Systems, som skal gennemføre migreringen til den nye platform.

Nu er Linux som udgangspunkt gratis, men den samlede pris for hele projektet lyder alligevel på 165 millioner kroner. Det skal være afsluttet i februar 2014.

Pentagon tillader at militæret kombinerer sin egen software med open source-software, så længe resultatet ikke bliver brugt af andre end militæret.

USA bruger hundredvis af droner i Irak, Afghanistan og andre konfliktzoner rundt omkring i verden, men de ubemandede fly kan være sårbare overfor elektroniske angreb. US Navy råder over 168 droner af typen Northrup-Grumman MQ8B Fire Scout, som også kan udstyres med missiler.

Det menes at virus-infektionen sidste år er sket over en usb-nøgle - kontrolsystemerne for dronerne er ikke direkte koblet på nettet.

I december sidste år fik Iran fat i en af de største og mest avancerede amerikanske droner - muligvis som følge af et GPS-hack. Der er dog ingen tegn på, at det har forbindelse til virusangrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere