Droner skal styres med Linux

Det amerikanske militær bruger 165 millioner kroner på at flytte sine droner til Linux.

I september sidste år blev kontrolsystemerne for det amerikanske militærs droner inficeret af en virus, som måske har samlet fortrolige data i de militære systemer. US Navy har forsøgt at nedtone hændelsen, men ifølge Associated Press var det meget svært at fjerne virussen igen. Det har åbenbart krævet en komplet formatering af alle harddiske.  

Dette virusangreb kan være den direkte årsag til, at US Navy nu har besluttet at flytte kontrolsystemerne for sine UAV'er (Unmanned Aerial Vehicles) fra Windows til Linux. Der er indgået en kontrakt med Raytheon Intelligence and Information Systems, som skal gennemføre migreringen til den nye platform.

Nu er Linux som udgangspunkt gratis, men den samlede pris for hele projektet lyder alligevel på 165 millioner kroner. Det skal være afsluttet i februar 2014.

Pentagon tillader at militæret kombinerer sin egen software med open source-software, så længe resultatet ikke bliver brugt af andre end militæret.

USA bruger hundredvis af droner i Irak, Afghanistan og andre konfliktzoner rundt omkring i verden, men de ubemandede fly kan være sårbare overfor elektroniske angreb. US Navy råder over 168 droner af typen Northrup-Grumman MQ8B Fire Scout, som også kan udstyres med missiler.

Det menes at virus-infektionen sidste år er sket over en usb-nøgle - kontrolsystemerne for dronerne er ikke direkte koblet på nettet.

I december sidste år fik Iran fat i en af de største og mest avancerede amerikanske droner - muligvis som følge af et GPS-hack. Der er dog ingen tegn på, at det har forbindelse til virusangrebet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.