Artikel top billede

EET: Det er vores absolut største og mest komplekse opkøb

Købet af franske Europarts er EET's uden sammenligning største opkøb, og firmaet bliver en meget stor mundfuld at sluge, lyder det fra koncernchef John Thomas.

Man skal slå til, når muligheden er der. Det er budskabet fra EET's koncernchef John Thomas, der peger på krisen i Sydeuropa, som en væsentligt del af årsagen til, at EET nu går ind på det sydeuropæiske marked gennem opkøbet af franske Europarts.

"Vi har modet og den finansielle kapacitet til at købe op. Opkøbsmarkedet ligger relativt tungt i øjeblikket. Det giver gode muligheder for spillere som os, der både vil og kan deltage i konsolideringsbølgen. Markedet ser rigtig surt ud lige nu. Derfor er det et godt tidspunkt at købe op," siger John Thomas.

Men samtidig indrømmer EET Groups koncernchef også, at købet af Europarts er en enorm mundfuld for den danske distributør.

"Det er vores absolut største og mest komplekse opkøb nogensinde. Det er 10 til 15 gange større end det næststørste opkøb, vi har gjort. Det er 150 medarbejdere og en omsætning på 370 millioner kroner, vi køber. Det er en ordentlig bid," siger John Thomas.

Samlet set regner EET med, at ud af Europarts 20.000 købende kunder vil der være 15.000 kunder som EET ikke har i forvejen. Sammen med EET's egne 40.000 købende kunder bliver det 55.000 kunder, som EET satser på vil generere en årlig omsætning på 1,5 milliarder kroner.

John Thomas lægger heller ikke skjul på, at opkøbet kommer til at koste arbejde på ledelsesgangen. For med ét slag får EET Group øget antallet af medarbejdere med over 50 procent. Fra 270 medarbejdere vokser tallet til 420 medarbejdere.

"Langt størstedelen af de ansatte kommer til at fortsætte. Der er selvfølgelig nogle funktioner, som kan slås sammen. Så lige nu kan jeg ikke vurdere, om vi er 370 eller 400 ansatte om et år. Men det bliver ikke mindre end det," siger John Thomas og fortsætter:

"Det gode er, at vi får tilført så mange nye lande. Det betyder også, at vi regner med at størstedelen af den nuværende ledelse kommer til at fortsætte. Vi har også i dag en relativt tynd topledelse. Det bliver styrket via dette opkøb. Det passer fint, at vi får kompetente folk til at besætte nogle poster her."

Opkøbet af Europarts er ifølge John Thomas opkøb nummer 16.

"Ud af vores hidtidige 15 opkøb anser vi de 14 for en succes. Jeg satser stærkt på, at dette opkøb også bliver en succes, så det ikke går ind og ødelægger vores track record." slår John Thomas fast.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere