Artikel top billede

Amazon vil sælge 35.000 Kindle-enheder til diplomater

Kindle kommer til at erstatte de trykte bøger på amerikanske ambassader rundt omkring i verden.

Det amerikanske udenrigsministerium forhandler i øjeblikket om at købe 35.000 Kindle-enheder hos Amazon til en samlet værdi af mere end 80 millioner kroner. Det skriver NextGov. Kindle skal erstatte de trykte bøger på amerikanske ambassader og undervisnings-institutioner i udlandet.

Kontrakten løber over en periode på fem år. I det første år vil ministeriet købe mindst 2.500 Kindle-enheder, men der forhandles i øjeblikket om prisen. Den kommer sandsynligvis til at ligge på niveau med et forsøgsprojekt, hvor ministeriet forleden købte 6.000 Kindle-enheder til sine diplomater.

En talsmand for ministeriet siger til CNET, at man har sendt trykte bøger til ambassaderne i mange år. Det skal altså nu erstattes med e-bøger.

Det ser ud til at man allerede på forhånd har fravalgt andre konkurrerende produkter som Barnes and Noble Nook, Sony Reader Daily og Kobe e-Reader samt alle tavlecomputere. Der har ikke været mulighed for, at andre leverandører kunne byde på kontrakten.

Det begrundes med, at Kindle har en indbygget engelsk-ordbog, understøtter flere sprog, kan konvertere tekst til tale og modtage information over en sikker kanal fra en indholdsplatform der styres af udenrigsministeriet.

De andre produkter mangler tekst-til-tale eller har for kort batteri-levetid eller problemer med den trådløse opkobling. Kravene kan ses i dette dokument.

En anden mulighed kunne være at bruge en tablet som Apples iPad. Men den har unødvendige funktioner som skaber en "uacceptabel sikkerheds-risiko i dette specifikke projekt", hedder det i dokumenterne.

Ministeriet mener ikke, at man kan styre distributionen af indhold til iPad, og desuden holder batteriet ikke længe nok.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.