Artikel top billede

Intel mener at Android kører dårligt med flerkerne-chips

Det mobile operativsystem kan ikke udnytte processorer med flere kerner, mener Intel, som selv sælger en single-core Atom-processor til smartphones.

I et interview med The Inquirer kritiserer Intels mobilchef Mike Bell den indbyggede thread-håndtering i det mobile operativsystem Android. Ifølge Intel er Android ikke i stand til at udnytte flerkerne-processorer. I nogle tilfælde bliver ydelsen faktisk dårligere, hvis man tilføjer endnu en kerne.

Intel sælger selv sin nye Medfield Atom-processor til smartphones, som kun har en enkelt kerne, og den kommer på et tidspunkt, hvor de fleste af de store leverandører af ARM-chips fokuserer på dual- og quad-core-chips.

Derfor er spørgsmålet, hvordan Intel kan hævde sig på dette marked med en single-core-processor. Men Intel argumenterer altså med, at Android slet ikke er i stand til at udnytte de hurtige multi-core-chips.

"Vi har kørt vores egne tests, og i nogle af de scenarier, som vi har set, er det faktisk en ulempe at bruge to kerner, fordi thread-scheduling ikke er implementeret rigtigt," siger Mike Bell.

Intel mener, at det er chip-leverandørerne, som har ansvaret for den dårlige ydelse af multi-core-processorer.

"Som det er lige nu, kan Android ikke udnytte flere kerner så effektivt, som det burde, og jeg mener, det er leverandørerne, som burde have løst dette problem, men det har de ikke gjort," siger Bell.

Intel kommer også selv med en multi-core Atom-chip til smartphones på et tidspunkt, men først når man er sikker på, at Android faktisk kan udnytte alle kernerne. De første smartphones med Intel-chips er netop kommet på markedet i Europa.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.