Artikel top billede

Samsung kommer med programmerbare NFC-tags

Med de nye Samsung Tectiles kan NFC-teknologien måske endelig få sit store gennembrud.

Samsung vil nu sælge programmerbare NFC-tags til almindelige forbrugere under navnet Tectiles. NFC er en forkortelse for Near Field Communication og bruges til at overføre data over korte afstande. Teknologien er indbygget i mange smartphones og den bliver blandt andet brugt til mobile betalinger, hvor man blot behøver vifte med mobilen i forretningen for at overføre pengene.

De nye NFC-tags kan bruges til at automatisere forskellige funktioner i Samsungs egne Galaxy-smartphones med NFC-teknologi. Hvis brugeren holder sin smartphone i nærheden af en tag, kan den f.eks. åbne en applikation, starte et opkald, skifte telefonen til lydløs tilstand eller oprette en aftale i kalenderen.

Man kan også automatisere statusopdateringer, "synes godt om" tilkendegivelser og check-ins på sociale netværk som Facebook og Foursquare.

Så man kunne eksempelvis forestille sig, at et Tectiles-mærkat kan anbringes ved indgangen til en biografsal og automatisk sørge for, at der bliver slukket for lyden i telefonen.

Tectiles har også mange andre funktioner. Det kan bruges til at koble telefonen på et trådløst netværk eller starte download af software. Telefonens indstillinger for ringetoner, WLAN, lydstyrke og displayets lysstyrke kan ændres. En NFC-tag kan automatisk åbne browseren og sende brugeren til en bestemt webadresse.

Den nødvendige software til at programmere NFC-tags kan downloades i Google Play-store. Det fungerer kun med smartphones som har NFC indbygget, og nogle af funktionerne er begrænset til Samsungs egne telefoner. En pakke med fem Tectile NFC-tags koster 15 dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.