Artikel top billede

Obama kikser på LinkedIn - lær af hans fejl

Selv en præsident kan fejle. Se om du begår de samme fejl som Obama på LinkedIn.

Barack Obamas brug af sociale medier har været til stor inspiration for mange.

Og her i spalterne har vi også tidligere fortalt, at der næsten ikke findes et socialt medie, hvor præsidenten ikke er aktiv.

Selv det professionelle netværk LinkedIn har han taget i brug, selv om vi må formode, at præsidenten næppe vil få store problemer med at få noget rive i, hvis han skulle blive sat fra bestillingen ved det kommende valg.

Det skal præsidenten måske glæde sig over, fordi det amerikanske iværksættermagasin Inc. har haft et panel af eksperter i sociale medier til at gennemgå hans profil, og de mener, at præsidentens LinkedIn-profil fejler på flere områder.

Derfor kommer de med fire råd, som både præsidenten og vi andre kan tage ved lære af.  

1. Ingen profil er bedre end en halv

Inc.'s ekspertpanel mener, at Obamas profil er udtryk for et uheldigt kompromis, hvor præsidenten på den ene side gerne vil være til stede på LinkedIn, men heller ikke vil risikere at skrive noget, der kan opfatttes som kontroversielt.

Eksperterne kritiserer blandt andet Obama for, at han på sin profil skriver: "Vi har opnået meget gennem de sidste tre år," men kommer ikke med nogen eksempler på, hvad han rent faktisk har opnået.

Præsidenten oplyser også på LinkedIn, at han har arbejdet som professor på University of Chicago, men han undlader at henvise til nogle af de videnskabelige publikationer, som man må formode, at han har udarbejdet i sin tid som professor.

Ifølge eksperterne kan en ufærdig LinkedIn-profil som Obamas meget let blive opfattet som et eksempel på manglende perfektionisme.

2. Du skal ikke være ensom

Uanset hvilket netværk du er aktiv på, er det vigtigt at have kontakter.

Obama har masser af kontakter på LinkedIn, men de gør ikke meget væsen af sig, for præsidenten har ingen anbefalinger på sin profil.

Ifølge Inc.'s eksperter giver manglen på anbefalinger et uheldigt og ufærdigt indtryk af din profil.

Skal du linke til din Facebook-profil på LinkedIn?

3. Link dine forbindelser videre

Din LinkedIn profil må ikke være en endestation. 

Derimod skal du sørge for at lede folk, der besøger profilen, videre til nogle af de andre platforme, hvor du er til stede.

Det kan eksempelvis være din hjemmeside, din Facebook-profil eller Twitter-konto, Men det gør Obama ikke godt nok på sin LinkedIn-profil. 

Eksperterne anbefaler at linke dine kontakter videre, fordi du på denne måde kan sende dem videre til medier, hvor du selv har bedre mulighed for at kontrollere og skræddersy det budskab, som du vil sende til modtageren. 

En af eksperterne påpeger også, at Obama kunne præsentere sit eget budskab bedre på LinkedIn ved at smide en "dias-præsentation" eller en Youtube-video ind på sin LinkedIn-side. 

4. Accepter ikke kontakter fra alle

En stor personlighed som Barack Obama må sortere i de kontakt-henvendelser, som han får, fordi LinkedIn har en begrænsning, der betyder, at du maksimalt kan have 30.000 kontakter. 

Et af medlemmerne af Inc.'s ekspert-panel foreslår, at præsidenten derfor kan skrive, at han udelukkende modtager kontakter fra en bestemt gruppe af befolkningen. Det kunne være krigsveteraner. 

På den måde vil præsidentens eksempelvis kunne bruge sin profil som et forum, der hjælper krigsveteraner med at komme i arbejde.

Det kan eksempelvis foregå ved, at nye kontakter bliver oplyst om, at de automatisk vil blive tilmeldt en mailingliste med jobtilbud til veteraner.

På samme måde vil nogle mindre virksomheder også have gavn af at bruge deres LinkedIn-profil til at henvende sig til en meget specifik målgruppe, mener eksperterne.

Inc. konkluderer dog, at det ikke blot er Obama, der har problemer på LinkedIn. Ifølge magasinets ekspertpanel er der meget få virksomheder og politikere, der forstår at bruge LinkedIn korrekt.

Læs også:
 
Se hvordan Obama går amok på de sociale medier  

Her er seks supergode LinkedIn-tip

Fem råd: Få det perfekte jobsøgnings-billede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen