Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Microsofts hemmelige Xbox-planer lækket

Den næste Xbox kommer med en ny version af Kinect og særlige computerbriller, ifølge et lækket Microsoft-dokument.

I weekenden er et 56-siders strategidokument fra Microsoft dukket op på nettet. Det beskriver planerne for Xbox-konsollen frem til 2015. Microsofts advokater har fået dokumentet fjernet fra social-publishing-platformen Scribd, men det ligger stadig forskellige steder på nettet.

Ifølge dokumentet bliver den aktuelle Xbox 360 afløst en ny generation med det interne kodenavn Xbox 720 i 2013. Den nye maskine har 4-8 gange højere regneydelse end den gamle version og kommer med 4 GB hukommelse. Den skulle også understøtte Full HD og 3D.

Boksen er bygget til at være "always on", og den er i stand til at drosle sit energiforbrug, så det bliver lavere, når der f.eks. spilles film. Denne "One Box" skal markedsføres som en løsning til "All Your Entertainment". Den kan spille Blu-ray-film, tv-udsendelser, on-demand-video og internet-tv.

Der er også en indbygget digital videooptager og en remote-funktion, hvor man kan streame spillene til smartphones, tablets eller pc'er.

Denne Xbox-efterfølger bruger et operativsystem, der bygger på Windows 8.

Det nuværende Kinect-kamera bliver erstattet af en ny model med to HD-kameraer, der placeres til højre og venstre for skærmen.

Kinect skulle så være i stand til at følge op til fire personers bevægelser, hvad enten de står op eller sidder ned.

Strategipapiret fortæller også, at Xbox 720 skulle være fuldt bagudkompatibel med den gamle Xbox og den har en forventet levetid på 10 år. I løbet af denne periode vil Microsoft komme med flere reviderede udgaver, og der forventes et samlet salg på 100 millioner maskiner. Den planlagte pris ligger på 299 dollar.

Et års tid efter lanceringen af den nye konsol kommer Microsoft med augmented-reality-briller til Xbox under kodenavnet "Fortaleza". Disse briller minder om Googles computerbriller. Her kan man blænde forskellige elementer ind i synsfeltet.

I 2015 kommer muligheden for at streame cloud-spil til Xbox og andre enheder. Det er en service, som allerede tilbydes af firmaer som Onlive.

Microsoft har ikke selv bekræftet oplysningerne i dokumentet, men lanceringen af en ny Xbox til næste år regnes for sandsynlig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere