Artikel top billede

Microsofts hemmelige Xbox-planer lækket

Den næste Xbox kommer med en ny version af Kinect og særlige computerbriller, ifølge et lækket Microsoft-dokument.

I weekenden er et 56-siders strategidokument fra Microsoft dukket op på nettet. Det beskriver planerne for Xbox-konsollen frem til 2015. Microsofts advokater har fået dokumentet fjernet fra social-publishing-platformen Scribd, men det ligger stadig forskellige steder på nettet.

Ifølge dokumentet bliver den aktuelle Xbox 360 afløst en ny generation med det interne kodenavn Xbox 720 i 2013. Den nye maskine har 4-8 gange højere regneydelse end den gamle version og kommer med 4 GB hukommelse. Den skulle også understøtte Full HD og 3D.

Boksen er bygget til at være "always on", og den er i stand til at drosle sit energiforbrug, så det bliver lavere, når der f.eks. spilles film. Denne "One Box" skal markedsføres som en løsning til "All Your Entertainment". Den kan spille Blu-ray-film, tv-udsendelser, on-demand-video og internet-tv.

Der er også en indbygget digital videooptager og en remote-funktion, hvor man kan streame spillene til smartphones, tablets eller pc'er.

Denne Xbox-efterfølger bruger et operativsystem, der bygger på Windows 8.

Det nuværende Kinect-kamera bliver erstattet af en ny model med to HD-kameraer, der placeres til højre og venstre for skærmen.

Kinect skulle så være i stand til at følge op til fire personers bevægelser, hvad enten de står op eller sidder ned.

Strategipapiret fortæller også, at Xbox 720 skulle være fuldt bagudkompatibel med den gamle Xbox og den har en forventet levetid på 10 år. I løbet af denne periode vil Microsoft komme med flere reviderede udgaver, og der forventes et samlet salg på 100 millioner maskiner. Den planlagte pris ligger på 299 dollar.

Et års tid efter lanceringen af den nye konsol kommer Microsoft med augmented-reality-briller til Xbox under kodenavnet "Fortaleza". Disse briller minder om Googles computerbriller. Her kan man blænde forskellige elementer ind i synsfeltet.

I 2015 kommer muligheden for at streame cloud-spil til Xbox og andre enheder. Det er en service, som allerede tilbydes af firmaer som Onlive.

Microsoft har ikke selv bekræftet oplysningerne i dokumentet, men lanceringen af en ny Xbox til næste år regnes for sandsynlig.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere