Artikel top billede

Lanci fik kvart milliard for at forlade Acer

Lenovos nuværende Europachef Gianfranco Lanci fik 250 millioner kroner i fratrædelsesbonus, da han sidste år blev smidt på porten af Acer.

I den kinesisksprogede version af Acers årsrapport skjuler der sig en net lille detalje. Her står, at den taiwanske pc-gigant Acer måtte punge ud med 250 millioner kroner, da man smed selskabets topchef, italienske Gianfranco Lanci på porten. Det skriver The Channel.

I starten af 2011 nedskrev Acer sine lagre med 150 millioner dollar på grund af overfyldte lagre. Det resulterede i, at Gianfranco Lanci blev fyret i marts 2011.

Hvad der ikke blev offentliggjort i forbindelse med fyringen var, at Acer gav Gianfranco den gyldne faldskærm på 250 millioner kroner. Den detalje blev heller ikke nævnt i Acers engelske årsrapport.

Men i den kinesisksprogede årsrapport til de taiwanske myndigheder var Acer nødt til at fortælle om den gigantiske kompensation til Gianfranco Lanci.

Det blev taget op på Acers generalforsamling forleden, hvor bestyrelsesformanden for Acer, J.T. Wang, ifølge The Channel kommenterede den gyldne faldskærm:

"..[kompensationen red.]var rigtig nok høj, men det var fordi vores bestyrelse håbede at få afgjort sagen hurtigt, så vi kunne undgå yderligere turbulens i virksomheden."

Gianfranco Lanci er i dag EMEA-chef for Lenovo, hvilket har fået Acer til at sagsøge Lanci for at bryde sin konkurrenceklausul med Acer. Men det er en helt anden historie...

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere