Artikel top billede

Lanci fik kvart milliard for at forlade Acer

Lenovos nuværende Europachef Gianfranco Lanci fik 250 millioner kroner i fratrædelsesbonus, da han sidste år blev smidt på porten af Acer.

I den kinesisksprogede version af Acers årsrapport skjuler der sig en net lille detalje. Her står, at den taiwanske pc-gigant Acer måtte punge ud med 250 millioner kroner, da man smed selskabets topchef, italienske Gianfranco Lanci på porten. Det skriver The Channel.

I starten af 2011 nedskrev Acer sine lagre med 150 millioner dollar på grund af overfyldte lagre. Det resulterede i, at Gianfranco Lanci blev fyret i marts 2011.

Hvad der ikke blev offentliggjort i forbindelse med fyringen var, at Acer gav Gianfranco den gyldne faldskærm på 250 millioner kroner. Den detalje blev heller ikke nævnt i Acers engelske årsrapport.

Men i den kinesisksprogede årsrapport til de taiwanske myndigheder var Acer nødt til at fortælle om den gigantiske kompensation til Gianfranco Lanci.

Det blev taget op på Acers generalforsamling forleden, hvor bestyrelsesformanden for Acer, J.T. Wang, ifølge The Channel kommenterede den gyldne faldskærm:

"..[kompensationen red.]var rigtig nok høj, men det var fordi vores bestyrelse håbede at få afgjort sagen hurtigt, så vi kunne undgå yderligere turbulens i virksomheden."

Gianfranco Lanci er i dag EMEA-chef for Lenovo, hvilket har fået Acer til at sagsøge Lanci for at bryde sin konkurrenceklausul med Acer. Men det er en helt anden historie...

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere