Artikel top billede

Login på hjemmesider når du træder ind i lokalet

Bilfabrikanten Ford er på vej med en app, der omdanner din smartphone til en trådløs nøgle.

Har du problemer med at huske alle dine kodeord til de hjemmesider, du besøger på nettet?

Hvis du bruger en kommende tjeneste fra Ford, er det slut med at huske. Til gengæld skal du have din mobiltelefon med dig overalt.

"Ford Keyfree Login" er en smartphone-app, der kun én gang skal lære dit kodeord at kende. Fremover vil det være nok blot at lægge telefonen ved siden af din computer - så logges du ind automatisk.

I praksis vil det sige, at man blot skal gå ind i et lokale med sin telefon på sig, før computeren registrerer personen og automatisk logger ham ind på de forudbestemte hjemmesider. Kontakten sker via Bluetooth.

Sikkert?

Men ud fra et sikkerhedshensyn vil mange sikkert hæve øjenbrynene.

Det gode gamle sikkerhedsprincip med, at login er "noget du har" og "noget du husker" bliver brudt. Det vil være ret let for andre at snuppe telefonen og logge sig ind. Men for den gængse bruger er sikkerheden er trods alt bedre, end en situation hvor computeren er indstillet til at huske og bevare personen logget ind. Med "Ford Keyfree Login" bliver man trods alt logget ud, når man forlader lokalet med telefonen.

Keyfree er ikke tilgængelig endnu, men der skulle snart komme mere information hos Ford i Frankrig. Det lader i første omgang til at være et iOS-produkt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere