Artikel top billede

Religiøs digitalisering - Jehovas Vidner flytter mod nettet

"Vågn Op!" går på nettet. Dørklokke-stemmere får dog ikke iPads i tasken.

Digitaliseringen gør sit indtog overalt. Og selv gudfrygtige må tilpasse sig de nye tider.

Jehovas Vidner oplyser, at magasinerne "Vågn Op!" og "Vagttårnet", med de karakteristiske illustrationer, står over for en digital slankekur, og at trossamfundet i højere grad vil anvende nettet til at nå i yngre målgrupper.

Magasinerne, der begge har 32 sider, bliver i begyndelsen af 2013 halveret til 16 sider. Men skribenterne skal stadig levere det samme indhold.

"En del af de artikler, der kunne læses i magasinerne, vil i fremtiden kunne læses på vores hjemmeside. Det er især artikler, der henvender sig til børn og unge mennesker. Man flytter simpelthen noget af det, der har stået på papir, over på nettet," fortæller Erik Jørgensen, talsmand for trossamfundet i Danmark, Grønland, Island og Færøerne.

Det er ifølge talsmanden ikke klemte budgetter, der gør bladene halvt så store. Det er et spørgsmål om, at stadig flere læser tingene på nettet. Og der vil Jehovas Vidner være med.

iPads på gaden?

Kirkens forkyndere på gader og stræder bliver dog ikke fuldblods digitale med det skridt.

Men når man møder jer på gaden, skal man så forvente at se jer med iPads under armen?

"Nej, så så vil man stadig møde os med biblen under armen og med glittet papir," siger Erik Jørgensen.

Men kirkens forkyndere er klar med digitale alternativer, hvis de efterspørges.

"Man kan allerede downloade alt vores materiale som e-bøger og til iPads. Det er der allerede mange, der bruger til vores interne studiemøder," fortæller Erik Jørgensen.

Allerede til september bliver trossamfundets digitale tilværelse optimeret. Mange forskellige hjemmesider (for eksempel Watchtower og JW-Media.org) smeltes sammen på JW.org. Og det er her, man både kan hente digitale udgaver af trossamfundets og indtalte optagelser af de samme publikationer.

Endnu et digitalt tigerspring kommer, når Jehovas Vidner offentliggør sine publikationer helt tilbage til 1970. De lægges formentlig ud på Watchtower Online Library. De findes pt. kun på interne cd-rom'er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere