Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Microsoft planlægger rival til Spotify

En ny stor musiksatsning skal kombinere det bedste fra eksisterende tjenester som Spotify og iTunes.

Microsoft planlægger en meget omfattende Xbox musiktjeneste med Spotify-lignende streaming af sange og lagerfunktioner i stil med iTunes. Det skriver Bloomberg.

Microsoft forhandler i øjeblikket med flere af de store musikudgivere om de nødvendige rettigheder og forventer at være klar med den nye tjeneste senere på året, fortæller flere anonyme kilder til nyhedstjenesten.

Planen er at kombinere det bedste fra de eksisterende musiktjenester og bygge et digitalt produkt, hvor brugerne kan hente musik på mange forskellige måder - hvad enten det er som downloads eller streams.

Softwaregiganten har tidligere forsøgt sig med musiktjenesten Zune uden det store held. Nu bliver Zune lukket og kunderne flyttet over til Xbox Music.

Både EMI, Warner, Universal og Sony Music forhandler med Microsoft, men ingen af selskaberne har ønsket at kommentere planerne over for Bloomberg.  

Hos Xbox Music bliver der mulighed for at streame musik for et fast månedligt eller årligt beløb, ligesom hos Spotify, og man kan købe musik i en online-butik, ligesom det er muligt hos Apple's iTunes og Amazon.

Desuden er der planer om at tilbyde online-lagerplads til musik, hvor man kan placere hele sin musiksamling i skyen og så hente musikken med alle sine mobile enheder med Windows 8. Det kommer også til at koste et fast månedligt beløb.

Her bliver det så spændende at se, om Microsoft vælger en model ligesom iTunes Match, hvor man ikke behøver uploade musikken - de lokale musikfiler bliver automatisk matchet med den musik, der allerede er gemt i skyen.

Dermed kan brugerne spare en masse tid med upload af musik, men det kan gøre det sværere og dyrere at få de nødvendige rettigheder på plads og dermed forsinke udrulningen af den nye tjeneste.

Xbox Music blev annonceret den 4. juni, men Microsoft har ikke selv ønsket at fortælle om detaljerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.