Artikel top billede

NetSolutions administrerende direktør Henrik Koska er 40 år. Han bor i Charlottenlund, er separeret og har to børn Marie og Marius på seks og otte år.

Presset på priserne slår os ihjel

It-branchen er ved at blive alt for fokuseret på pris frem for kvalitet og kompetencer i de løsninger, vi leverer til kunderne, lyder det fra NetSolutions administrerende direktør Henrik Koska.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It-branchen er en af de brancher, hvor der skabes mest innovation og udvikling, og den er medvirkende til at øge konkurrencefordelene for Danmark med mange af de dygtige mennesker, vi har i denne branche. Det mere negative er, at branchen er ved at blive mere fokuseret på pris end på kvalitet over for slutkunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Overordnet set, at have skabt vækst alle de steder jeg har været ansat, men i lige så høj grad at kunne være medvirkende til at skabe fællesskab og intern motivation.

Og hvad er du mindst stolt af?

Der er ikke én specifik ting jeg er mindst stolt over, men jeg er ikke stolt over, når der skal siges farvel til nogle medarbejdere, for det betyder jo, at vi ikke har lykkedes med at få medarbejderne til at lykkes.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har dyb respekt for Steve Jobs, og den specielle måde han har udviklet Apple på. Han har haft et specielt stort mod til at holde fokus og skære ellers udemærkende forretningsenheder og produkter fra. Men jeg synes også, at flere tidligere chefer, specielt fra min tid i Lexmark-regi, har bidraget på hver deres måde med positive ting, som jeg har taget med mig videre.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg er meget godt tilfreds med min egen karriere og synes, jeg har haft mange gode og spændende opgaver og muligheder gennem årene. Ikke mindst glæder jeg mig rigtig meget til den aktuelle opgave her i NetSolutions-regi.

Hvad laver du om ti år?

Jeg håber blot på at kunne være jobmæssigt aktiv, hvor jeg kan gøre en positiv forskel hver dag.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Uanset min økonomi har jeg et stort behov for at kunne gøre denne positive forskel, så jeg tror faktisk ikke, jeg ville gøre mange ting anderledes og synes, jobbet her i NetSolutions-regi passer perfekt til mig og mine nuværende kompetencer.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg vil sige, at jeg ser masser af muligheder for it-branchen her i Danmark, men vi er nødt til at sikre kvalitet og kompetencer i stedet for at presse priserne i bund. Ved udelukkende at fokusere på priserne er vi medvirkende til, at nogen ikke vil overleve.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Mere fokus på efteruddannelse, indfører mere it og it-undervisning i skolerne, således at Danmark kan stå stærkere over for den øgede globale konkurrence. Vi skal "vinde" på vores viden og innovation og sikre vores børns fremtid gennem uddannelsen, og her spiller it en afgørende rolle.

Hvordan takler du arbejdspres?

Arbejdsomhed, struktur, orden. Og så ved at tilsikre, at det er de vigtigste opgaver, der får lov til at blive håndteret først.

Hvordan kobler du af?

Helt sikkert via min sport, hvor jeg løber mellem 50 og 70 km om ugen. Derudover synes jeg, det er afslappende af cykle Mountain Bike, svømme og styrketræne. Jeg dyrker marathon, og jeg har nogle forskellige mål i forbindelse med mit løb - det giver så meget energi igen og ikke mindst mulighed for eftertænksomhed, nye idéer og tanker, når jeg har mine løbesko på.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.