Artikel top billede

NetSolutions administrerende direktør Henrik Koska er 40 år. Han bor i Charlottenlund, er separeret og har to børn Marie og Marius på seks og otte år.

Presset på priserne slår os ihjel

It-branchen er ved at blive alt for fokuseret på pris frem for kvalitet og kompetencer i de løsninger, vi leverer til kunderne, lyder det fra NetSolutions administrerende direktør Henrik Koska.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

It-branchen er en af de brancher, hvor der skabes mest innovation og udvikling, og den er medvirkende til at øge konkurrencefordelene for Danmark med mange af de dygtige mennesker, vi har i denne branche. Det mere negative er, at branchen er ved at blive mere fokuseret på pris end på kvalitet over for slutkunderne.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Overordnet set, at have skabt vækst alle de steder jeg har været ansat, men i lige så høj grad at kunne være medvirkende til at skabe fællesskab og intern motivation.

Og hvad er du mindst stolt af?

Der er ikke én specifik ting jeg er mindst stolt over, men jeg er ikke stolt over, når der skal siges farvel til nogle medarbejdere, for det betyder jo, at vi ikke har lykkedes med at få medarbejderne til at lykkes.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har dyb respekt for Steve Jobs, og den specielle måde han har udviklet Apple på. Han har haft et specielt stort mod til at holde fokus og skære ellers udemærkende forretningsenheder og produkter fra. Men jeg synes også, at flere tidligere chefer, specielt fra min tid i Lexmark-regi, har bidraget på hver deres måde med positive ting, som jeg har taget med mig videre.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?

Jeg er meget godt tilfreds med min egen karriere og synes, jeg har haft mange gode og spændende opgaver og muligheder gennem årene. Ikke mindst glæder jeg mig rigtig meget til den aktuelle opgave her i NetSolutions-regi.

Hvad laver du om ti år?

Jeg håber blot på at kunne være jobmæssigt aktiv, hvor jeg kan gøre en positiv forskel hver dag.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?

Uanset min økonomi har jeg et stort behov for at kunne gøre denne positive forskel, så jeg tror faktisk ikke, jeg ville gøre mange ting anderledes og synes, jobbet her i NetSolutions-regi passer perfekt til mig og mine nuværende kompetencer.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?

Jeg vil sige, at jeg ser masser af muligheder for it-branchen her i Danmark, men vi er nødt til at sikre kvalitet og kompetencer i stedet for at presse priserne i bund. Ved udelukkende at fokusere på priserne er vi medvirkende til, at nogen ikke vil overleve.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?

Mere fokus på efteruddannelse, indfører mere it og it-undervisning i skolerne, således at Danmark kan stå stærkere over for den øgede globale konkurrence. Vi skal "vinde" på vores viden og innovation og sikre vores børns fremtid gennem uddannelsen, og her spiller it en afgørende rolle.

Hvordan takler du arbejdspres?

Arbejdsomhed, struktur, orden. Og så ved at tilsikre, at det er de vigtigste opgaver, der får lov til at blive håndteret først.

Hvordan kobler du af?

Helt sikkert via min sport, hvor jeg løber mellem 50 og 70 km om ugen. Derudover synes jeg, det er afslappende af cykle Mountain Bike, svømme og styrketræne. Jeg dyrker marathon, og jeg har nogle forskellige mål i forbindelse med mit løb - det giver så meget energi igen og ikke mindst mulighed for eftertænksomhed, nye idéer og tanker, når jeg har mine løbesko på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere