Artikel top billede

Programmører kaster sig over iPhone-sprog

Objective-C har nu taget tredjepladsen blandt de mest populære programmeringssprog.

Den store højdespringer blandt programmeringssprogene er stadig Objective-C - det sprog, der bliver brugt til at kode iPhone- og iPad-apps. I den seneste TIOBE Index har Objective-C nu overhalet C++ og ligger på en tredjeplads på listen over de mest populære programmeringssprog. C ligger stadig på førstepladsen, mens Java kommer som nr. 2.

Det er en dramatisk udvikling. For et år siden lå Objective-C som nr. 46 på listen. Den store stigning viser, at mange udviklere har kastet sig over mobile apps til iPhone.

"Det handler ikke så meget om Objective-C og mere om Apple økosystemets succes. Objective-C rider med på denne bølge. Hvis det havde været et andet sprog, ville det have haft samme udvikling," siger Nolan Wright fra Appcelerator til Wired.

Apple har valgt Objective-C fordi det er det foretrukne sprog på NeXTStep operativsystemet, som blev udviklet af Steve Jobs og hans NeXT i midten af firserne og senere dannede grundlag for Mac OS og iOS.

Ifølge TIOBE Index er 9,3 pct. af verdens software nu skrevet i Objective-C - her er der altså primært tale om mobile apps - mens C++ repræsenterer 9,1 pct.

En anden undersøgelse, Transparent Language Index, anslår at Objective-C ligger på 9,2 pct.

Det er alligevel usandsynligt, at Objective-C vil overhale Java på andenpladsen lige med det samme. Java står meget stærkt i de back-end-systemer, der bruges til at levere tjenester til smartphones, tablets og pc'er.

Desuden bliver Java også brugt til at udvikle applikationer til Googles mobile operativsystem Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.