Artikel top billede

Megaupload-stifteren vinder ny sejr

Høringen om en mulig udlevering af Kim Dotcom til USA er nu udsat til 2013.

Det ser ud til at der kan gå meget lang tid inden Megaupload-stifteren Kim Dotcom bliver udleveret til USA. Den tysk-fødte "super-hacker" blev anholdt i januar i New Zealand og senere løsladt mod kaution. Han står anklaget for copyright-krænkelse og USA forsøger at få ham udleveret til retsforfølgelse, men høringen, som skulle finde sted den 6. august, er nu udsat til marts 2013.

Ifølge Reuters skyldes forsinkelsen, at man har brug for mere tid til at undersøge om den oprindelige ransagnings-kendelse og udleveringen af bevismateriale til USA var lovlig.

Hvis man skal tro anklageren, står den 38-årige Kim Dotcom (også kendt som Kim Schmitz) i spidsen for en milliard-virksomhed, som har tjent en formue på at distribuere piratkopieret musik, film og andet copyright-beskyttet indhold.

Men Dotcoms advokater hævder, at Megaupload blot har tilbudt lagerplads online. Dotcom kan risikere op til 20 år i fængsel hvis han bliver kendt skyldig i alle anklager.

Den seneste afgørelse er dog endnu et tegn på, at billedet er vendt for Dotcom. Efter den dramatiske anholdelse i januar, hvor politiet måtte skære ham ud af sit panikrum, blev han udstillet i medierne som en samvittighedsløs slyngel med hang til luksus, hurtige biler og damer.

Men nu forsøger Dotcom at etablere sig selv som en internet-frihedskæmper. Forleden kunne han således fortælle, at han vil lancere en helt ny musiktjeneste, hvor indtjeningen skal gå direkte til kunstnerne. Selv Apple-medstifter Steve Wozniak har været på sympati-besøg.

New York Times kalder nu Dotcom for en "kultfigur". Han har åbnet en ny Twitter-konto og lagt nye og mere sympatiske billeder af sig selv ud på nettet. Tyskeren er også optrådt på tv, hvor han forsøger at fremlægge sin sag.

Samtidig er sagen ved at smuldre. Hans advokater vil senere i denne måned forsøge at få sagen mod Dotcom forkastet ved en domstol i Virginia. Påstanden om at Megaupload udelukkende er brugt til ulovlig fildeling holder ikke. Mange brugere har også anvendt tjenesten til lovlige formål.

En højesteretsdommer i New Zealand afgjorde forleden, at politiet har brugt en forkert type af ransagningskendelse under aktionen i januar, og det kan betyde, at Dotcom kan få de beslaglagte værdier tilbage.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere