Artikel top billede

Her er den nye backup-funktion i Windows 8

Microsoft har indbygget en integreret, automatisk backup-løsning i Windows 8.

Den nye backup-funktion i Windows 8, File History, minder lidt om Apples Time Machine. Den sørger for, at alle ændringer i personlige filer bliver sikret med faste intervaller. I standard-indstillingen er det én gang i timen. Microsoft beskriver den nye funktion i sin Building Windows 8-blog.

Filændringerne bliver gemt på et eksternt lagermedie, som brugeren selv kan vælge. Her kan man se alle ændringer i den pågældende fil og der er altså mulighed for at genskabe enhver foregående version af filen.

Ifølge Microsoft er det kun meget få brugere, der faktisk foretager backup. Mindre end fem procent bruger Windows Backup, og selv når man regner andre værktøjer med, er det stadig de færreste som foretager sikring af data.

Derfor vil man gøre det lettere at beskytte sine data. File History skal kun indstilles én gang og kører så automatisk og usynligt i baggrunden.

Det skulle også være lettere at genskabe data. Microsoft har integreret menupunktet History i Windows Explorer, hvor man nu kan se alle ændringer i den pågældende folder. Her kan man bladre gennem de gamle versioner af filerne.

Men File History sikrer kun personlige filer og kan ikke bruges til at foretage backup af operativsystemet, applikationer eller indstillinger.

Ifølge Microsoft skulle File History være meget effektiv og hurtig. Den bruger filsystemets eget NTFS-Change-Journal, som indeholder alle ændringer i filer. I idle-modus optager File History kun omkring 10 MB hukommelse og selv i aktiv tilstand skulle hukommelses-forbruget ikke være meget større.

File History er ikke koblet til cloud-tjenester, så det kan altså ikke bruges til at gemme sine filer i skyen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere