Artikel top billede

Her er den nye backup-funktion i Windows 8

Microsoft har indbygget en integreret, automatisk backup-løsning i Windows 8.

Den nye backup-funktion i Windows 8, File History, minder lidt om Apples Time Machine. Den sørger for, at alle ændringer i personlige filer bliver sikret med faste intervaller. I standard-indstillingen er det én gang i timen. Microsoft beskriver den nye funktion i sin Building Windows 8-blog.

Filændringerne bliver gemt på et eksternt lagermedie, som brugeren selv kan vælge. Her kan man se alle ændringer i den pågældende fil og der er altså mulighed for at genskabe enhver foregående version af filen.

Ifølge Microsoft er det kun meget få brugere, der faktisk foretager backup. Mindre end fem procent bruger Windows Backup, og selv når man regner andre værktøjer med, er det stadig de færreste som foretager sikring af data.

Derfor vil man gøre det lettere at beskytte sine data. File History skal kun indstilles én gang og kører så automatisk og usynligt i baggrunden.

Det skulle også være lettere at genskabe data. Microsoft har integreret menupunktet History i Windows Explorer, hvor man nu kan se alle ændringer i den pågældende folder. Her kan man bladre gennem de gamle versioner af filerne.

Men File History sikrer kun personlige filer og kan ikke bruges til at foretage backup af operativsystemet, applikationer eller indstillinger.

Ifølge Microsoft skulle File History være meget effektiv og hurtig. Den bruger filsystemets eget NTFS-Change-Journal, som indeholder alle ændringer i filer. I idle-modus optager File History kun omkring 10 MB hukommelse og selv i aktiv tilstand skulle hukommelses-forbruget ikke være meget større.

File History er ikke koblet til cloud-tjenester, så det kan altså ikke bruges til at gemme sine filer i skyen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?