Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kina skærper internet-censur

I verdens største internet-land er det nu forbudt at lægge video ud på nettet medmindre staten har godkendt det først.

De kinesiske censur-myndigheder har skærpet reglerne for videoer på nettet. Nu skal alle videoklip først godkendes af myndighederne inden de bliver lagt ud på nettet. Det er nødvendigt for at beskytte unge mennesker mod vulgært, voldeligt og pornografisk indhold, hedder det i en officiel meddelelse.

Hos den statslige myndighed for radio, film og fjernsyn (SARTF) er man bekymret over, at mange kinesiske internet-brugere ser tv på nettet i stedet for at følge de officielle statslige kanaler. YouTube er allerede forbudt og blokeret i Kina, og det samme gælder for mange andre tjenester og sociale netværk.

Det fremgår ikke, hvordan man vil håndhæve de nye regler eller hvilken straf man kan risikere for upload af ulovligt materiale. Men det ser ud til, at en større del af ansvaret skal placeres hos udbyderne - og det er også dem, der bliver straffet, hvis reglerne ikke bliver overholdt.

Ifølge AP er der allerede meget streng censur af online-videoer i Kina. Den største kinesiske video-tjeneste Youku har ansat flere hundrede medarbejdere, som udelukkende er beskæftiget med at gennemgå videoer inden de bliver uploadet. Her er det hverken tilladt at uploade video med vold eller politisk indhold.

Tal fra medieselskabet CMM Intelligence viser at mere end 400 millioner kinesere ser video på nettet. Kina er allerede verdens største internet-land og har også flere mobiltelefon-brugere end nogen anden nation.

I januar blev det meldt ud, at antallet af internet-brugere i Kina har rundet 500 millioner. I 2010 var tallet på 457 millioner, og der er således tale om en stigning på 12 pct. Det anslås at 365 millioner bruger nettet på deres mobiltelefon.

Brugen af mobile platforme til at gå på nettet er steget med 66,2 procent i løbet af et år i Kina. Der er mere end en milliard mobiltelefon-brugere.

Der er dobbelt så mange internet-brugere i Kina end i USA, hvor tallet er 250 millioner. Men i USA er det fire ud af fem borgere, der er på nettet - i Kina er det kun 40 procent.

Den tidligere Google-chef Eric Schmidt mener, at den kinesiske internet-censur er dømt til at fejle. Han forventer at teknologien vil tvinge Kina til at droppe censuren og åbne sit politiske system.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.