Artikel top billede

Kina skærper internet-censur

I verdens største internet-land er det nu forbudt at lægge video ud på nettet medmindre staten har godkendt det først.

De kinesiske censur-myndigheder har skærpet reglerne for videoer på nettet. Nu skal alle videoklip først godkendes af myndighederne inden de bliver lagt ud på nettet. Det er nødvendigt for at beskytte unge mennesker mod vulgært, voldeligt og pornografisk indhold, hedder det i en officiel meddelelse.

Hos den statslige myndighed for radio, film og fjernsyn (SARTF) er man bekymret over, at mange kinesiske internet-brugere ser tv på nettet i stedet for at følge de officielle statslige kanaler. YouTube er allerede forbudt og blokeret i Kina, og det samme gælder for mange andre tjenester og sociale netværk.

Det fremgår ikke, hvordan man vil håndhæve de nye regler eller hvilken straf man kan risikere for upload af ulovligt materiale. Men det ser ud til, at en større del af ansvaret skal placeres hos udbyderne - og det er også dem, der bliver straffet, hvis reglerne ikke bliver overholdt.

Ifølge AP er der allerede meget streng censur af online-videoer i Kina. Den største kinesiske video-tjeneste Youku har ansat flere hundrede medarbejdere, som udelukkende er beskæftiget med at gennemgå videoer inden de bliver uploadet. Her er det hverken tilladt at uploade video med vold eller politisk indhold.

Tal fra medieselskabet CMM Intelligence viser at mere end 400 millioner kinesere ser video på nettet. Kina er allerede verdens største internet-land og har også flere mobiltelefon-brugere end nogen anden nation.

I januar blev det meldt ud, at antallet af internet-brugere i Kina har rundet 500 millioner. I 2010 var tallet på 457 millioner, og der er således tale om en stigning på 12 pct. Det anslås at 365 millioner bruger nettet på deres mobiltelefon.

Brugen af mobile platforme til at gå på nettet er steget med 66,2 procent i løbet af et år i Kina. Der er mere end en milliard mobiltelefon-brugere.

Der er dobbelt så mange internet-brugere i Kina end i USA, hvor tallet er 250 millioner. Men i USA er det fire ud af fem borgere, der er på nettet - i Kina er det kun 40 procent.

Den tidligere Google-chef Eric Schmidt mener, at den kinesiske internet-censur er dømt til at fejle. Han forventer at teknologien vil tvinge Kina til at droppe censuren og åbne sit politiske system.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere