Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Apple fremlægger skuffende regnskab

De store forventninger til Apple-regnskabet blev ikke indfriet. Både omsætning og indtjening er mindre end forudsagt.

Tirsdag aften kunne Apple fremlægge sit regnskab for tredje kvartal og det blev en skuffelse i forhold til analytikernes forventninger. Apple har haft en omsætning på 35 mia. dollar og en indtjening på 8,8 mia. dollar (9,32 dollar per aktie), mens analytikernes prognose lød på 10,36 dollar per aktie og en omsætning på 37,2 mia. dollar.

Der er solgt 26 millioner iPhones i det sidste kvartal. Det er en vækst på 28 pct. i forhold til samme periode året før, men et fald i forhold til det foregående kvartal, hvor der blev solgt 35 mio. telefoner. Det lave salg kan skyldes, at mange venter på en ny model.

Så ser det noget bedre ud med iPad-salget. Der er solgt 17 millioner iPads i kvartalet og det er en stigning på hele 84 pct. Når det gælder Mac-computere er kun sket en lille stigning med 2 pct. til fire millioner solgte enheder, mens iPod-salget er faldet med 10 pct. til 6,8 mio. enheder.

Apple har hentet 62 pct. af sin omsætning uden for USA i det seneste kvartal. I det næste kvartal forventer Apple en omsætning på 34 mia.

Koncernchef Tim Cook fortalte i en telefon-konference, at salget er steget med 47 pct. i USA og 45 pct. i Japan, mens det er stagneret i Europa.

Efter offentliggørelsen af kvartalsregnskabet er Apple-aktien faldet med omkring 5 pct.

Samtidig har Apple meddelt, at det nye Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) kan købes fra i dag i Mac Store. Det koster 20 dollar og er dermed 10 dollar billigere end forgængeren. For en opdatering kræves mindst version 10.6 (Snow Leopard) på computeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.