Artikel top billede

Her er nyhederne i Mountain Lion

Så er Mac OS X 10.8 klar. Her er de vigtigste nyheder.

I dag kommer det nye desktop-operativsystem Mac OS X 10.8, bedre kendt som Mountain Lion, til salg i Mac App Store. Det er den anden version af Mac OS, der kun kommer som digital download - det sælges ikke længere på fysiske medier. Mountain Lion er gratis for alle dem, der har købt en Mac siden begyndelsen af juni. Den normale pris er på 20 dollar.

Ifølge Apple er der omkring 200 nye funktioner, herunder det nye program Messages, Notification Center, Airplay-Mirroring, Facebook-integration og et Game Center.

Messages erstatter iChat og skal gøre det lettere at sende beskeder til brugere med andre Apple-produkter som iPhone, iPad eller en anden Mac. Programmet understøtter også chat-tjenester som Google Talk og Jabber.

Det bliver lettere at dele billeder, henvisninger, videoer og andet indhold uden at skulle starte et andet program, og Facebook er nu dybt integreret i systemet, så man kan se sine Facebook-venner i Contacts med profilbilleder og opdatere sin status fra Notification Center. Det samme gælder for Twitter.

Der er også indbygget diktering - Apple kalder dog ikke dette for Siri - og en funktion kaldet Power Nap sørger for at opdatere mail, kalender og andre programmer, selv om Mac'en er på vågeblus.

Der er også AirPlay-skærmdublering, hvor en videostream af skærmbilledet kan sendes direkte til et HD-fjernsyn via Apple TV-boksen.

Beskytter mod malware

En af de mest interessante nyheder er Gatekeeper-funktionen, som betyder, at det kun er muligt at installere programmer fra Mac App Store eller software, der har et entydigt udvikler-certifikat fra Apple. Denne standardindstilling kan brugeren dog selv ændre.

Apple beskriver selv Gatekeeper som en sikkerhedsløsning, der skal beskytte mod malware. Men Gatekeeper kan også være et skridt på vejen mod en lukket model, som det kendes fra iOS.

Her er det som bekendt kun muligt at installere software fra Apple's egen App Store. Det betyder altså at Apple bestemmer, hvilke programmer brugerne kan køre på computeren.

Forskellen er så bare, at brugerne selv kan ændre indstillingerne i Gatekeeper, så de også tillader software fra udviklere, der er registreret hos Apple, eller tillader at man kan køre alle programmer.

Mountain Lion kræver Lion eller Snow Leopard (OS X v10.6.8 eller en nyere version), 2 GB hukommelse og 8 GB plads.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.