Artikel top billede

Mor hackede sine børns skole

Hackede sig ind i skolens systemer 110 gange for at fuske med karakterbøgerne.

En medarbejder på en skole i Pennsylvania bliver nu anklaget for at have hacket sig ind i skolens systemer for at ændre hendes egne børns karakterer. Ifølge Express-Times har den 45-årige Catherine Venusto misbrugt sin stilling hos Northwestern Lehigh School District til at få fat i kodeordene og brugt dem til at skaffe sig adgang til systemerne 110 gange over en periode på 18 måneder.

Men det mærkelige er, at der kun er foretaget små ændringer i karaktererne for hendes søn og datter. I et af tilfældene er sønnens karakterer ændret fra 98 til 99 pct., og i et andet tilfælde er datterens F ændret til M.

Venusto har også hacket sig ind i skoledistriktets HR-systemer, hvor hun har åbnet et stort antal filer med medarbejder-kontrakter og andre fortrolige dokumenter.

Men til sidst begyndte lærerne at undre sig over, at den person, som Venusto havde stjålet kodeordene fra, havde en usædvanlig stor interesse i de digitale karakterbøger. Så gik det hurtigt.

"Inden for tre timer efter, at mistanken om uberettiget adgang kom frem, blev mail, studenternes informationer-systemet og fællesdrev lukket ned indtil vi havde fuldstændig klarhed over sagens omfang," siger den ansvarlige, dr. Mary Anne Wright.

Nu er der implementeret nye sikkerheds-foranstaltninger, der skal forhindre lignende indbrud i fremtiden, og samtidig understreges det at informationerne ikke er brugt til ulovlige formål.

Venusto blev anholdt, men senere løsladt mod kaution på 30.000 dollar. Hun står nu anklaget for at misbrugt skolens computere og skaffet sig ulovlig adgang til systemerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”
Interview: I marts blev mobiludstyrsleverandøren Mytrendyphone erklæret konkurs, men stifteren Silvan Popovic mener at moms-afgørelsen, der ledte til konkursen er "hundrede tusind procent" uretfærdig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.