Artikel top billede

Apple tæt på B&O-design til den første iPhone

Samsung: Steve Jobs var lun på B&O's mobiltelefon med "drejeskive".

Apple har som del af retssagen mod Samsung om originalt design måttet offentliggøre flere detaljer om de ellers hemmeligholdte designprocesser, der er blevet til iPhones og iPads.

Forleden fremlagde Samsung i retten en emailkorrespondance fra 2005 mellem Steve Jobs og Apples chefdesigner Jonathan Ives.  Samsungs pointe var at vise, at Apple også lader sig "inspirere" af andre: I dette tilfælde Samsung og Bang & Olufsen.

Korrespondancen handlede nemlig om den mærkelige "drejeskivetelefon" Serene, som B&O og Samsung sammen sendte på markedet i 2005.

Dengang overvejede Apple stadig, hvordan man kunne bygge videre på iPod'ens succes og det dengang ikoniske design med et click-hjul til betjening af alt.

"Det her er måske vores løsning. Vi kunne anbringe nummer-tastaturet rundt om click-hjulet," skrev Steve Jobs til Jonathan Ive i en videresendelse af en mail omhandlende Samsungs mode-mobil SGH-E910, herhjemme kendt som B&O-telefonen Serene.

Som det vil være de fleste bekendt, opgav Apple dog at bruge nummer-tastatur og click-hjul på sine telefoner.

Da den færdige iPhone blev præsenteret i 2007, gjorde Steve Jobs endda tykt grin med tastatur-ideen, blandt andet med et billede af en iPod med gammeldags drejeskive påmonteret.

Med de senest offentliggjorte detaljer fra Samsung-Apple-sagen er det interessant at gense Jobs' præsentation af den første iPhone.

"Når man kender baggrunden (at Apple faktisk overvejede at bruge et rundt knap-design, red) bliver Steve Jobs' joke endnu mere morsom," skriver The Verge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere