Artikel top billede

Derfor skal din nye tablet være uden 3G

Her er seks gode grunde til, at du roligt kan spare pengene og købe en tablet uden mobil-data.

Skal du ud at investere i en tablet, kan du spare mange penge ved at købe en uden mobildata.

Den mest populære tablet er Apples iPad, og den koster hele 900 kroner mere, hvis du køber den i udgaven, der også inkluderer adgang til mobildata.

Og dertil kommer udgifter til et dataabonnement, der hos de store teleselskaber som regel koster mellem 50 og 100 kroner om måneden for de billigste abonnementer.

Men du går ikke nødvendigvis på kompromis, fordi du vælger en tablet uden mobildata. Derfor har vi fundet seks gode grunde til, at langt de fleste af os godt kan nøjes med en tablet, der kun har Wi-Fi. 

1. Gå på nettet via din mobil

Det er i dag muligt at omdanne de fleste smartphones til et trådløst hotspot, som du kan bruge som internetforbindelse for din computer og tablet, når du er på farten.

Den eneste ulempe er, at det hurtigt kan tappe din telefon for strøm, og derfor kan det være en god idé at have en oplader og en stikkontakt inden for rækkevidde, når du bruger din telefon som hotspot. Derudover skal du naturligvis være opmærksom på, at dit teleabonnement skal have tilstrækkeligt med data inkluderet.

2. Du kan købe et mobilt hotspot

Er det ubelejligt at bruge din telefon som trådløst hotspot, kan du i dag købe et mobilt hotspot. Det amerikanerne kalder for en MiFi-router, som du kan have med i tasken og samtidig bruge som internetforbindelse, når du er hjemme.

Med sådan en mobilrouter er det hos nogle mobilselskaber desuden muligt at få adgang til det lynhurtige 4G-internet på din tablet. Noget som ellers endnu ikke er muligt herhjemme, hvor Apples nye iPad i starten blev markedsført som en iPad med 4G på trods af, at 4G-funktionen udelukkende virkede på den anden side af Atlanten.

Sådan bruger du din tablet offline

3. Der er Wi-Fi-forbindelser overalt 
Befinder du dig i en større by, er det altid relativt let at finde et sted med en Wi-Fi-forbindelse. 

Det er især caféer og biblioteker, der lokker med gratis Wi-Fi, men også tog, busser og sågar fly tilbyder i dag trådløst net. 

Vil du være sikker på altid at kunne finde et sted med en Wi-Fi-forbindelse, kan det anbefales, at du før afrejse downloader app'en Wifi Finder, der både findes til Android og iOS.

Den har en database over mere 100.000 gratis Wi-Fi-forbindelser i hele verden. Du skal dog naturligvis bare huske, at hente databasen ned på din enhed, før du tager hjemmefra. 

Leder du efter en cafe med Wi-Fi-forbindelse i Danmark, kan du også bruge siden www.coffeeandwifi.dk.

4. Du kan fylde den op med læsestof

Du kan naturligvis også have glæde af din tablet, selv om der ikke er en internetforbindelse inden for rækkevidde. Det kræver blot, at du fylder den op med læsestof, inden du tager hjemmefra. 

Har du en iPad, kan du eksempelvis fylde den op med magasiner fra Apples digitale bladkiosk, Newsstand, og e-boghandlen iBooks. Desværre er udvalget af danske bøger og ikke mindst danske magasiner til tablets stadigvæk skandaløst ringe. 

Til gengæld er der et ganske fornuftigt udvalg på bibliotekernes ebogstjeneste, e-Reolen, hvor du med et lånerkort i hånden kan hente gratis ebøger. Har du ikke noget mod at læse på engelsk, kan du desuden supplere med Amazons Kindle-app. 

5. Brug read-it later apps

Ud over ebøger og magasiner kan du også gemme indhold med såkaldte read it later-apps som eksempelvis Instapaper og Readability

Med begge apps skal du blot gemme et bogmærke i din browser, som du klikker på, når du støder på en interessant artikel. Herefter bliver artiklen gemt og kan efterfølgende læses på din tablet eller ebogslæser. 

Pendler du for eksempel på arbejde med tog eller bus, er både Instapaper og Readability geniale apps, der kan hjælpe dig med at bruge rejsetiden til at samle op på alle de artikler, som du ikke har tid til at læse i løbet af arbejdsdagen. 

6. Du kan bruge offline-kort

Den version af Google Maps, der ligger på din iPad, kræver ligesom mange andre kort-apps, at du har en aktiv internetforbindelse. 

Det kan være til stor frustration, hvis du sidder i en fremmed by uden adgang til Wi-Fi. Men du behøver alligevel ikke savne en 3G-forbindelse. Der findes op til flere apps, der giver dig adgang til et bykort i offline-tilstand.

Blandt de mest populære er CityMaps2Go, der både findes til iPad og Android. For en pris på 12 kroner kan du med CityMaps2Go downloade kort fra storbyer i hele verden.

Læs også:

Se hvordan du kan få de nyeste e-bøger helt gratis  

Fem apps som du skal have med på forretningsrejsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.