Artikel top billede

(Foto: Peter Belanger)

Derfor skal din nye tablet være uden 3G

Her er seks gode grunde til, at du roligt kan spare pengene og købe en tablet uden mobil-data.

Skal du ud at investere i en tablet, kan du spare mange penge ved at købe en uden mobildata.

Den mest populære tablet er Apples iPad, og den koster hele 900 kroner mere, hvis du køber den i udgaven, der også inkluderer adgang til mobildata.

Og dertil kommer udgifter til et dataabonnement, der hos de store teleselskaber som regel koster mellem 50 og 100 kroner om måneden for de billigste abonnementer.

Men du går ikke nødvendigvis på kompromis, fordi du vælger en tablet uden mobildata. Derfor har vi fundet seks gode grunde til, at langt de fleste af os godt kan nøjes med en tablet, der kun har Wi-Fi. 

1. Gå på nettet via din mobil

Det er i dag muligt at omdanne de fleste smartphones til et trådløst hotspot, som du kan bruge som internetforbindelse for din computer og tablet, når du er på farten.

Den eneste ulempe er, at det hurtigt kan tappe din telefon for strøm, og derfor kan det være en god idé at have en oplader og en stikkontakt inden for rækkevidde, når du bruger din telefon som hotspot. Derudover skal du naturligvis være opmærksom på, at dit teleabonnement skal have tilstrækkeligt med data inkluderet.

2. Du kan købe et mobilt hotspot

Er det ubelejligt at bruge din telefon som trådløst hotspot, kan du i dag købe et mobilt hotspot. Det amerikanerne kalder for en MiFi-router, som du kan have med i tasken og samtidig bruge som internetforbindelse, når du er hjemme.

Med sådan en mobilrouter er det hos nogle mobilselskaber desuden muligt at få adgang til det lynhurtige 4G-internet på din tablet. Noget som ellers endnu ikke er muligt herhjemme, hvor Apples nye iPad i starten blev markedsført som en iPad med 4G på trods af, at 4G-funktionen udelukkende virkede på den anden side af Atlanten.

Sådan bruger du din tablet offline

3. Der er Wi-Fi-forbindelser overalt 
Befinder du dig i en større by, er det altid relativt let at finde et sted med en Wi-Fi-forbindelse. 

Det er især caféer og biblioteker, der lokker med gratis Wi-Fi, men også tog, busser og sågar fly tilbyder i dag trådløst net. 

Vil du være sikker på altid at kunne finde et sted med en Wi-Fi-forbindelse, kan det anbefales, at du før afrejse downloader app'en Wifi Finder, der både findes til Android og iOS.

Den har en database over mere 100.000 gratis Wi-Fi-forbindelser i hele verden. Du skal dog naturligvis bare huske, at hente databasen ned på din enhed, før du tager hjemmefra. 

Leder du efter en cafe med Wi-Fi-forbindelse i Danmark, kan du også bruge siden www.coffeeandwifi.dk.

4. Du kan fylde den op med læsestof

Du kan naturligvis også have glæde af din tablet, selv om der ikke er en internetforbindelse inden for rækkevidde. Det kræver blot, at du fylder den op med læsestof, inden du tager hjemmefra. 

Har du en iPad, kan du eksempelvis fylde den op med magasiner fra Apples digitale bladkiosk, Newsstand, og e-boghandlen iBooks. Desværre er udvalget af danske bøger og ikke mindst danske magasiner til tablets stadigvæk skandaløst ringe. 

Til gengæld er der et ganske fornuftigt udvalg på bibliotekernes ebogstjeneste, e-Reolen, hvor du med et lånerkort i hånden kan hente gratis ebøger. Har du ikke noget mod at læse på engelsk, kan du desuden supplere med Amazons Kindle-app. 

5. Brug read-it later apps

Ud over ebøger og magasiner kan du også gemme indhold med såkaldte read it later-apps som eksempelvis Instapaper og Readability

Med begge apps skal du blot gemme et bogmærke i din browser, som du klikker på, når du støder på en interessant artikel. Herefter bliver artiklen gemt og kan efterfølgende læses på din tablet eller ebogslæser. 

Pendler du for eksempel på arbejde med tog eller bus, er både Instapaper og Readability geniale apps, der kan hjælpe dig med at bruge rejsetiden til at samle op på alle de artikler, som du ikke har tid til at læse i løbet af arbejdsdagen. 

6. Du kan bruge offline-kort

Den version af Google Maps, der ligger på din iPad, kræver ligesom mange andre kort-apps, at du har en aktiv internetforbindelse. 

Det kan være til stor frustration, hvis du sidder i en fremmed by uden adgang til Wi-Fi. Men du behøver alligevel ikke savne en 3G-forbindelse. Der findes op til flere apps, der giver dig adgang til et bykort i offline-tilstand.

Blandt de mest populære er CityMaps2Go, der både findes til iPad og Android. For en pris på 12 kroner kan du med CityMaps2Go downloade kort fra storbyer i hele verden.

Læs også:

Se hvordan du kan få de nyeste e-bøger helt gratis  

Fem apps som du skal have med på forretningsrejsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere