Artikel top billede

It-sikkerhed er det nye buzzword for iværksættere

Der kan tjenes mange penge på at beskytte virksomhedernes netværk mod fjender ude og inde.

Mobile apps og sociale netværk har længe været de hotteste trends blandt de mange unge start-ups i Silicon Valley. Iværksætterne står næsten i kø for at finde nye måder, hvor vi kan være sociale, mobile og samtidig kommunikere og dele vores informationer med hinanden.

Der har ikke været så mange, der tør kaste sig ud i at starte nye virksomheder inden for it-sikkerhed. En branche, der er domineret af giganter som Symantec og det nu Intel-ejede McAfee.

Men det er ved at ændre sig nu, skriver New York Times. Det forventes, at store virksomheder vil bruge 32,8 milliarder dollar på it-sikkerhed i år, en stigning på 9 pct. i forhold til sidste år. Små og mellemstore virksomheder vil bruge den største del af deres it-budget på sikkerhed i de kommende tre år, forudsiger IDC.

Det er penge, som stadig flere iværksættere gerne vil have fat i. Firmaer som arbejder med it-sikkerhed har klaret sig bedre på børsen i det sidste år end stjerner som Facebook, Zynga og Groupon.

Imperva, der gik på børsen sidste år, er steget med 37 pct. Et andet sikkerhedsfirma, Splunk, er steget med 73 pct. siden april. Det nystartede Palo Alto Networks er steget 26 pct. på en måned.

Samtidig er der sket flere store opkøb. Apple købte AuthenTec for 356 mio. dollar sidste måned, og EMC, der allerede ejer RSA, slugte NetWitness for 400 mio. dollar i 2011.

En rapport fra PricewaterhouseCoopers viser, at den samlede venture-kapital som blev investeret i it-sikkerhed blev fordoblet sidste år til næsten en milliard dollar.  

De mange historier om avancerede, systematiske hacker-angreb - også kaldet "Advanced Persistent Threats" - er med til at skabe grobund for nye løsninger inden for it-sikkerhed.

Det menes, at lande som Kina driver cyberspionage i stor stil - og samtidig må virksomheder frygte kriminelle hackere med økonomiske motiver og de traditionelle "script-kiddies".

Mange af de nye it-sikkerhedsfirmaer hjælper virksomheder med at håndtere "Bring Your Own Device" udfordringen, hvor sikkerheden kan blive kompromitteret, når de ansatte tager deres egne enheder med på arbejde.

Blandt stjernerne er Solera Networks, der har fået 50 mio. dollar i investeringskapital og måske snart bliver solgt for et milliardbeløb, og Lookout, der har fået 78 mio. dollar til at udvikle software, som blokerer malware på forbrugernes telefoner.

Men der kan være specielle udfordringer ved at investere i it-sikkerhed. Et investeringsfirma fortæller til avisen, at de har modtaget trusler fra it-kriminelle og ligefrem har været nødt til at hyre vagter. Andre har været udsat for lammende hacker-angreb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere