Artikel top billede

It-sikkerhed er det nye buzzword for iværksættere

Der kan tjenes mange penge på at beskytte virksomhedernes netværk mod fjender ude og inde.

Mobile apps og sociale netværk har længe været de hotteste trends blandt de mange unge start-ups i Silicon Valley. Iværksætterne står næsten i kø for at finde nye måder, hvor vi kan være sociale, mobile og samtidig kommunikere og dele vores informationer med hinanden.

Der har ikke været så mange, der tør kaste sig ud i at starte nye virksomheder inden for it-sikkerhed. En branche, der er domineret af giganter som Symantec og det nu Intel-ejede McAfee.

Men det er ved at ændre sig nu, skriver New York Times. Det forventes, at store virksomheder vil bruge 32,8 milliarder dollar på it-sikkerhed i år, en stigning på 9 pct. i forhold til sidste år. Små og mellemstore virksomheder vil bruge den største del af deres it-budget på sikkerhed i de kommende tre år, forudsiger IDC.

Det er penge, som stadig flere iværksættere gerne vil have fat i. Firmaer som arbejder med it-sikkerhed har klaret sig bedre på børsen i det sidste år end stjerner som Facebook, Zynga og Groupon.

Imperva, der gik på børsen sidste år, er steget med 37 pct. Et andet sikkerhedsfirma, Splunk, er steget med 73 pct. siden april. Det nystartede Palo Alto Networks er steget 26 pct. på en måned.

Samtidig er der sket flere store opkøb. Apple købte AuthenTec for 356 mio. dollar sidste måned, og EMC, der allerede ejer RSA, slugte NetWitness for 400 mio. dollar i 2011.

En rapport fra PricewaterhouseCoopers viser, at den samlede venture-kapital som blev investeret i it-sikkerhed blev fordoblet sidste år til næsten en milliard dollar.  

De mange historier om avancerede, systematiske hacker-angreb - også kaldet "Advanced Persistent Threats" - er med til at skabe grobund for nye løsninger inden for it-sikkerhed.

Det menes, at lande som Kina driver cyberspionage i stor stil - og samtidig må virksomheder frygte kriminelle hackere med økonomiske motiver og de traditionelle "script-kiddies".

Mange af de nye it-sikkerhedsfirmaer hjælper virksomheder med at håndtere "Bring Your Own Device" udfordringen, hvor sikkerheden kan blive kompromitteret, når de ansatte tager deres egne enheder med på arbejde.

Blandt stjernerne er Solera Networks, der har fået 50 mio. dollar i investeringskapital og måske snart bliver solgt for et milliardbeløb, og Lookout, der har fået 78 mio. dollar til at udvikle software, som blokerer malware på forbrugernes telefoner.

Men der kan være specielle udfordringer ved at investere i it-sikkerhed. Et investeringsfirma fortæller til avisen, at de har modtaget trusler fra it-kriminelle og ligefrem har været nødt til at hyre vagter. Andre har været udsat for lammende hacker-angreb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere