Artikel top billede

Se politiet storme Megaupload-baronens villa

Den seneste videooptagelse viser, hvordan politiet slog til mod Kim Dotcom i januar.

I januar landede to politi-helikoptere på den store græsplæne foran en af de dyreste landejendomme i New Zealand. Politiet slog til mod Megaupload-stifteren Kim Dotcom - født Kim Schmitz i Tyskland - og han blev anholdt under stor dramatik.

Kim Dotcom har siden hævdet, at han blev udsat for politi-brutalitet og unødvendig magtanvendelse. Den lokale tv-station 3News i New Zealand har netop offentliggjort en række videooptagelser, som viser politiaktionen i januar (se videoen nederst i denne artikel).

Her kan man se, hvordan to helikoptere flyver hen over ejendommen og lander, hvorefter politifolk med maskinpistoler stormer hen mod huset. De bliver ledsaget af andre politifolk med hunde, som er kørt frem til ejendommen.

Det hele ligner en aktion mod en sydamerikansk narkobaron - og ikke en ransagning mod en måske ulovlig internet-tjeneste.

Der er også videooptagelser af Kim Dotcoms egne overvågningskameraer uden for huset, men de mest interessante optagelser - som viser selve anholdelsen inde i huset - bliver stadig holdt hemmelige.

Kim Dotcom havde gemt sig i sit panikrum, hvor politiet måtte skære sig igennem for at komme ind til ham. Det tog 13 minutter at trænge ind i panikrummet. Den tyske selvudnævnte super-hacker hævder, at han blev sparket og trådt i ansigtet, men politiet vil kun indrømme, at en betjent kom til at træde på hans hånd.

Helikopter-indsatsen begrundes med, at Kim Dotcoms egne sikkerhedsfolk blokerede for politibilerne ved landejendommens port, men videoen viser tilsyneladende, at bilerne ankom samtidig med helikopteren.

Fra skurk til kultfigur

Den farverige Megaupload-stifter blev hurtigt udstillet i medierne som en samvittighedsløs slyngel med hang til luksus, hurtige biler og damer.

Men efter hans løsladelse mod kaution for nogle måneder siden er billedet vendt, og Dotcom har forsøgt at etablere sig som en internet-frihedskæmper. Forleden kunne han således fortælle, at han vil lancere en helt ny musiktjeneste, hvor indtjeningen skal gå direkte til kunstnerne. Selv Apple-medstifter Steve Wozniak har været på sympati-besøg.

New York Times kalder nu Dotcom for en "kultfigur". Han har åbnet en ny Twitter-konto og lagt nye og mere sympatiske billeder af sig selv ud på nettet. Tyskeren har også optrådt på tv, hvor han har forsøgt at fremlægge sin sag.

Stemningen i New Zealand har ændret sig - og Dotcom har selv været meget aktiv online for at forbedre sit image, efter at han igen fik lov til at bruge nettet for nogle uger siden. Han har endda inviteret Twitter-brugere til at svømme en tur i sin swimmingpool - en aften, der blev dokumenteret på #swimatkims.

Samtidig er sagen ved at smuldre. En højesteretsdommer i New Zealand afgjorde i juni, at politiet har brugt en forkert type af ransagningskendelse under aktionen i januar, og det kan betyde, at Dotcom kan få de beslaglagte værdier tilbage. Høringen om en mulig udlevering til USA er foreløbig udskudt til 2013.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere