Artikel top billede

Foto: Guek Hock Ping/ZooKeys

Biolog finder ny insektart på Flickr

Nu behøver du ikke forlade lænestolen for at finde nye dyrearter. En biolog opdagede et hidtil ukendt insekt på Flickr.

En dag i maj 2011 kiggede Shaun Winterton på billeder af insekter på nettet. Han opdagede noget mærkeligt - et grønt, netvinget insekt kaldet Guldøje i familien Chrysopidae. Men insektet havde et usædvanligt mønster på sine vinger. Et netværk af sorte linier og nogle blå pletter.

Shaun Winterton, der arbejder for California Department of Food and Agriculture, havde aldrig set et lignende insekt før.

"Jeg sendte billederne til et par kolleger. De havde heller ikke set noget lignende. Så gik det op for mig, at det var noget nyt," siger Winterton til NPR.

Han skrev til fotografen Guek Hock Ping, der havde lagt billederne ud på sin Flickr-konto. Guek havde opdaget insektet på en jungletur i Malaysia, taget et billede og set insektet flyve væk igen.

Men uden et intakt eksemplar kunne biologerne ikke fastslå, om der var faktisk var tale om et nyt insekt. Et år senere vendte fotografen tilbage til det samme sted og indfangede et eksemplar, som han sendte til Steve Brooks på Natural History Museum i London.

Her blev det bekræftet, at der faktisk er tale om en ny insektart, der er døbt Semachrysa jade efter Winterton's datter.

Insektet bliver beskrevet i en artikel i det nyeste nummer af ZooKeys, og helt i tråd med tidens digitale ånd har Winterton, Guek og Brooks samarbejdet om artiklen fra tre kontinenter med Google-software.

Forskerne mener, at der kan vente mange nye opdagelser på Flickr og andre fototjenester.

"Der bliver uploadet tusindvis af billeder til Flickr hvert minut. Jeg tror, at der venter mange flere opdagelser, specielt efterhånden som flere folk kaster sig over dette område," siger Winterton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere