Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Slut med juridisk bavl og kryptiske betingelser på nettet

Du læser alligevel aldrig brugerbetingelser, vel?

Du skriver dig op som bruger på en ny tjeneste på nettet, og uden at blinke trykker du "Accepter betingelserne". Men har du læst de kilometer-lange betingelser igennem og sikret dig, at du ikke samtidig har overgivet Facebook eller Google retten til dit førstefødte barn?

Nej, det gør det færeste, og det er årsagen til en ny tjeneste med det humoristiske navn "Terms of Service - Didn't Read" (TOS;DR).

ToS;DR kan være løsningen på "den største løgn på internettet", som Techcrunch beskriver de lange snørklede betingelser, som sjældent bliver læst fra start til slut. Og hvis du vover dig ud i en gennemlæsning, så har almindelige mennesker svært ved at forstå, hvad juristerne rent faktisk mener.

TOS;DR vil simplificere jurasnakken og illustrere den via symboler, så almindelige forbrugere hurtigt kan danne sig et overblik.
 
Nederst kan du se et eksempel på, hvordan Googles brugerbetingelser gør sig ud hos TOS;DR.

Fra skidt til godt

Arbejdet med at synliggøre firmaernes betingelser på en nem metode udføres af brugerne på TOS;DR. Tjenesten har kun været i gang i to måneder, så det er småt med indspark.

Ud over korte beskrivelser af tjenesternes betingelser er der også en graduering fra A til E, hvor A er den bedste karakter - og E den værste.

I øjeblikket er den anonyme søgemaskine DuckDuckGo.com en af de eneste med en topkarakter, fordi den ikke tracker sine brugeres adfærd på samme måde som Google.

Fototjenesten TwitPic får derimod en skidt karakter på E. Primært fordi tjenesten forbeholder sig retten til at sælge brugernes billeder videre uden at give brugerne en del af kagen.

TOS;DR er delvist inspireret af Creative Commons, der også er et forsøg på at lave juridiske betingelser, som kan læses og forstås af almindelige mennesker.

Folkene bag initiativet forklarer, at deres hensigt er at gøre brugere mere bekendte med alle de vilkår, som de mere eller mindre ubevidst siger ja til. På længere sigt håber folkene at kunne bruge TOS;DR til at presse firmaer til at lave mere retfærdige brugerbetingelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere