Artikel top billede

Test afslører: Så meget hurtigere starter Windows 8

Du skal ikke frygte, at din computer bliver langsommere med Windows 8. Se hvor hurtigt det nye styresystem er, når det sammenlignes med Windows 7.

Vi har alle fået tudet ørerne fulde med de mange nye ændringer i Windows 8.

Start-knappen mangler, den får en revolutionerende metro-brugerflade og en ny app store.

Men når vi har vænnet os til forandringerne, står der ét spørgsmål tilbage: Bliver Windows 8 hurtigere eller langsommere at have med at gøre?

Historisk set har vi set mange eksempler på nye styresystemer, der har været tunge at danse med.

Men teknologisiden Techspot har lavet en test, hvor siden sammenligner Windows 8 med Windows 7. Og heldigvis ser det ikke ud til, at din computere bliver langsommere med Windows 8.

Tværtimod kan du forvente en hurtigere opstartstid samt en række små forbedringer i præstationen.

Så meget hurtigere er opstarten med Windows 8

Starttiden

Med Windows 8 bliver det markant hurtigere at starte din computer. På Techspots testcomputer åbner Windows 8 i løbet af 18 sekunder, når den bootes på en traditionel harddisk, mens det på samme computer tager 28 sekunder at åbne Windows 7. Og er du en af de heldige, der har en computer med SSD, kan du naturligvis forvente en endnu hurtigere starttid.

Lukketiden

Det bliver også hurtigere at lukke din computer ned med Windows 8. Hvor det på Techspots testcomputer tager 12 sekunder at lukke computeren ned med Windows 7, tager det blot 8 sekunder med Windows 8.

Filkopiering

Ved kopiering af filer blev der ikke registreret nogen markant hastighedsforskel i testen. 

Når der skal kopieres flere små filer, er Windows 7 og Windows 8 nøjagtigt lige hurtig, mens Windows 8 er marginalt hurtigere, når det gælder kopiering af store filer.

Excel

Når du kører Windows 8 med det nye Excel 2013, blev der registreret en forbedring i forhold til Windows 7, der dog kørte med 2010-udgaven af Excel.

Ifølge Techspots test er Windows 8 10 procent hurtigere end Windows 7-installationen. Og på maskiner med lavere specifikationer end testmaskinen oplevede Techspot forbedringer på op til 15 procent.

Grafik/spil

Når det gælder 3D-ydelser, præsterer Windows 7 marginalt bedre end Windows 8. Men når det gælder spilydelser, viser Techspots test, at de to styresystemer er på niveau med hinanden.

Det vides dog ikke præcist, hvordan testen af spilpræstationerne er udført.

Du kan læse hele Techspots test her, og via dette link kan du læse PC World's test af Windows 8

Læs også:
 

Windows 8 er nu klar til download

Fem Windows 8-funktioner som dit firma vil elske

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere